ENNYIBE KERÜL EGY HERCEG SZÜLETÉSE

Hírek2018. ápr 24.Növekedés.hu

Megszületett Vilmos herceg és Katalin hercegné harmadik gyermeke: a kis trónörökös még a gazdaságot is fellendíti - legalábbis a britek szerint. De mennyibe kerülhet a St. Mary's szülészeti magánklinikán egy szülés, ahol többek között első osztályú séfek, saját televízió és friss virágcsokor szolgálja a kényelmet? Mutatjuk az összehasonlítást más országok magánklinikai áraival. kép: Getty ImagesA Kensington-palota, a hercegi házaspár londoni rezidenciája hétfő délután közölte, hogy a gyermek 8 font és 7 uncia - hozzávetőleg 3827 gramm - súllyal jött a világra közép-európai idő szerint 12:01 órakor. A palota a hírt csaknem kétórás késleltetéssel közölte, mert a protokoll alapján először a 92 esztendős dédnagymamát, II. Erzsébet királynőt értesítették. Vilmos és Katalin harmadik gyermeke a királynő hatodik dédunokája.

Mennyibe kerül egy szülés?

Az észak-londoni Paddington városrész St. Mary's nevű kórházának Lindo Wing nevű szülészeti magánklinikája 8900 dollárt (több mint 22 millió forintot) kér el a szülésért. Az ellátás viszont méltó a hercegek és hercegnők igényeihez:
a kórház konyháján például első osztályú séfek főznek, a lakosztályban televízió, wifi, friss virágcsokor és két fürdőszoba szolgálta Katalin kényelmét.
A 24 órás deluxe szoba-csomag ára még mindig kevesebb mint például egy magánklinikai szülés az Egyesült Államokban. Katalin hercegnőt hétfő reggel vitte be férje autóval a patinás magánklinikára. A Lindo Wingben született a hercegi házaspár első két gyermeke is, valamint 36 évvel ezelőtt a gyerekek édesapja, Vilmos herceg - Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő idősebb fia -, és két évre rá Vilmos öccse, Harry herceg. A klinika így azzal büszkélkedhet, hogy az Egyesült Királyság két majdani uralkodója - vagyis Vilmos és elsőszülött fia, György - is falai között jött a világra. Udvari források szerint Vilmos és Katalin - csakúgy, mint az első két gyermek születése előtt - most sem tudta előre, hogy fiú vagy lány lesz-e harmadik gyermekük.

Fellendíti az újszülött a gazdaságot?

A brit gazdaságban idén körülbelül 1 milliárd font (kb. 350 milliárd forint) fog megmozdulni a királyi családnál zajló események miatt, az eddigi előrejelzések alapján. Összehasonlításképp: a királyi család tavaly körülbelül 1,8 milliárd fonttal lendítette fel a gazdaságot.
A kisherceggel kapcsolatban 50 millió (17,5 milliárd forint) fontos gazdasági teljesítményt vár a Brand Finance nevű márkaérték elemző cég.
Összehasonlításként: az elsőszülött György herceg 100 millió fontot, húga, Charlotte hercegnő 75 millió fontot rendezett át a monarchia gazdaságában.

Egy vagyont lehet keresni, ha valaki eltalálja az újszülött nevét

Vilmos és Katalin újszülött kisfiának neve egyelőre nem ismert; a Kensington-palota csak annyit közölt, hogy a gyermek nevét "megfelelő időben" bejelentik. A londoni fogadóipar azonban máris számos lehetőséget kínál játékra. A Ladbrokes országos fogadóhálózat hétfő délután a legnagyobb valószínűséggel - és így a legkisebb nyereményeséllyel - azt írta ki fogadási listájára, hogy a kisfiú keresztnevei között szerepelni fog az Arthur. Erre a névre a cég a gyermek világra jötte után 6/4-es tétet tett közzé. A Ladbrokes számítási módszertana alapján, ha valaki ezt a lehetőséget megjátssza 100 fonttal, 250 font potenciális nyereményre számíthat. Viszonylag nagy valószínűséget tükröző, 5/1-es és 6/1-es téttel szerepel a Ladbrokes hétfő délutáni kiírásában a James, az Albert és Philip név is. A James történelmi múltú angol királyi név, Albert II. Erzsébet királynő VI. György néven trónra lépett édesapjának első neve volt, Philip pedig az uralkodó 96 esztendős férjének, Fülöp edinburghi hercegnek a neve.
A legvalószínűtlenebbnek tartott - 200/1 és 500/1 közötti tétekkel kiírt - névlehetőségek között szerepel mások mellett a Boris, a Romeo, a Wayne és a Leroy.
Az újszülött a házaspár harmadik gyermeke, és az ötödik a brit trónutódlási sorban, nagypapája, Károly trónörökös, édesapja, Vilmos, valamint bátyja, a 2013. július 22-én született György herceg és nővére, Charlotte hercegnő után. Vilmos és Katalin hétfőn világra jött fia így valószínűleg nem lesz az Egyesült Királyság uralkodója.   Forrás: BBC, MTI

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Hol élnek a leggazdagabbak? Még mindig nyugaton
Az USA-ban 607 milliárdos él, a világ húsz leggazdagabb emberéből tizennégy. De egyre több V4 országbeli dollármilliárdos lesz. A magyarok a lista végén vannak.
Siker2019. márc 14.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
A leggazdagabb orosz nők
Oroszországban a gazdag milliárdosok többsége férfi, ismert oligarchák, acélipari, olajipari csoportok tulajdonosai. Vannak azonban olyan nők is szép számmal, akik vagy alanyi jogon, vagy esetleg éppen egy előnyös válás révén immár önállóan is százmilliárd forint körüli vagyonnal bírnak.
Siker2018. júl 15.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.