Erősíti stratégiai és operatív menedzsmentjét a 4iG Csoport

Hírek2022. aug. 17.Növekedés.hu

Szétválik a stratégiai és az operatív irányítás és ezzel az elnöki, valamint a vezérigazgatói pozíció.

A 4iG Nyrt., amely Magyarországon és a régióban is meghatározó infokommunikációs vállalatcsoport, szeptember 1-ig új szervezetet hoz létre annak érdekében, hogy hatékonyabbá tegye operatív irányítási folyamatait, illetve üzleti működését. Az új vállalatirányítási modell a 4iG növekedési tervei mellett támogatja a telekommunikációs és informatikai divíziók integrációs folyamatait, továbbá a társaságok közötti szinergiák feltárását és végrehajtását.

A cégcsoport üzleti, stratégiai és pénzügyi működésében a kiemelt kulcsterületeken határozottabban jelenik meg a leányvállalatoknál a tulajdonosi kontroll. Az új modellben az operatív vezetés a mérethatékonyságának, az információk és a szaktudás koncentrációjának köszönhetően hatékonyabban szolgálja a vállalatcsoport üzleti érdekeit.

A vállalatcsoport irányításában szétválik az elnöki és vezérigazgatói pozíció: 4iG Nyrt. többségi tulajdonosa, Jászai Gellért a vállalatcsoport igazgatóságának elnökeként irányítja a tőkepiaci társaság stratégiáját, míg az általa felkért Fekete Péter, a cégcsoport új vezérigazgatója felel az operatív vezetésért, aki emellett közvetlen irányítása alatt tartja az akvizíciós folyamatokat és tőkepiaci területeket is.

A telekommunikációs és informatikai divíziók stratégiai üzleti folyamatait az igazgatóság alelnökeként vezeti Linczényi Aladin, aki a vezérigazgatóval szorosan együttműködve vesz részt az operatív döntéshozatali folyamatokban is. A stratégiai döntések előkészítésének támogatására létrejön az elnöki kabinet, amelynek vezetője dr. Skultéthy Kinga lesz.

Jászai Gellért

Akvizíciós stratégiánknak megfelelően, tudatosan építettük és bővítettük a 4iG csoportot az elmúlt években. Ennek köszönhetően számos, egymást kiválóan kiegészítő ágazati kulcskompetenciát egyesítő, jelentős kapacitásokkal rendelkező nagyvállalatot vásároltunk meg, amelyek jelenleg 6.200 munkavállalót foglalkoztatnak 3 országban és 16 fontosabb tagvállalatból állnak. A működési stratégiánk legfontosabb eleme, hogy a tagvállalatok ne csak külön-külön, hanem vállalatcsoportként is jól, és nagyobb hatékonysággal működjenek az üzleti eredményesség tekintetében, támogatva a további dinamikus növekedésünket is.

– mondta el Jászai Gellért, a cégcsoport elnöke.