Esküvői ruhatrendek 2018 nyár

Hírek2018. jún 30.Növekedés.hu

A nyár az esküvők időszaka. A hölgyek számára a legfontosabb, milyen ruhát válasszanak. Örök szabály, hogy mindig a személyiségünkhöz passzoló ruhát vegyünk fel, ami nem is olyan nehéz, elnézve a 2018-as széles spektrumon mozgó ruhatrendeket. Menyasszonyok: palást, fekete kiegészítők, 3D virágok Minden évben meghatározó esemény a Pantone cég által megrendezett Év színe választása. A tavalyi Greenery (lombzöld) után idén a Violet (ulraibolya kék) hódít az esküvői ruhák piacán. Már megjelentek az ultraibolya kék színű, épp ezért meglepő hatású menyasszonyi ruhák, de a szín visszaköszönhet dekorációkon, a kiegészítőkön vagy éppenséggel a gasztronómiában is. Ugyanakkor az is érzékelhető, hogy az Év színe nem mindenható, hiszen továbbra is hódítanak a fehér és árnyalatai (bézs, ekrü, tojáshéj), és a pasztellszínek - de fekete kiegészítővel! Akár masni, akár öv, akár pánt vagy szalag, esetleg ékszer-szerű gombok, a lényeg, hogy finoman, csak jelzésértékkel villantsák fel a kontrasztot. Sőt, igen merész gondolat, de a fekete már nem csak kiegészítőként jelenik meg, sokkal nagyobb szerepet szánnak neki a tervezők! Például egy grafitszürke tüllszoknya fekete csipkefelsővel egészen megdöbbentő hatással bír, sőt, a fekete tüllszoknya sem ördögtől való már, ha megfelelő felsőrész párosul hozzá. A kétrészes menyasszonyi ruhák ugyanis 2018-ban is igen közkedveltek, hiszen jól átvariálhatók menyecske ruhákká. Ami igazi újdonság, az kétségtelenül a palást, ami a fátyolt váltotta fel (ilyen szempontból Meghan hercegné ruhája nem számított a legtrendibbek közé a május 19-i esküvőjén). Serena Williams teniszezőnő viszont igen, aki tavaly novemberi esküvőjén ebben vonult végig a násznép előtt.    Új motívum a 3D virágok is, amelyek még romantikusabbá varázsolják a menyasszonyi ruhakölteményeket, akár fehér, akár színes változatban kerülnek fel a ruhára, a fátyolra vagy palástra. Szintén újdonság a hosszú szárú kesztyű, hímezve vagy gyöngyökkel díszítve. Talán meglepő, de egyre több menyasszony választ nadrágos megoldást (akár kosztümöt, akár egy egyszerű, trendi ruha alá). A divat folyamatosan ismétli önmagát, megjelentek a Grace Kelly-stílusú retró menyasszonyi ruhák, a felsőtesthez simuló, szinte trikószerű felsőrésszel, a deréktól induló gyönyörű esésű nagy szoknyahabbal. De még idén is divatosak a test vonalát követő, áramvonalas, lágy esésű, selyemből vagy muszlinból varrt, letisztult ruhák. És évek óta tartják magukat a vintage stílusú, sőt viktoriánus menyasszonyi ruhák, ahol csipke, toll, szalag, fodor, bármi jöhet, ami a múltat idézi!

Vőlegények: slim öltöny, mellény, mintás nyakkendő

Míg régen egyetlen öltözetben állhattak oltár elé a vőlegények, és ez az öltöny volt, addig 2018-ban egyre színesebb a férfiaknak szánt ruhák darabjai. Ha mégis az öltönyhöz ragaszkodnának, a slim szabású igazán trendi, sőt, különleges nyakkendővel, csokornyakkendővel még divatosabb. Ahogy a menyasszonyoknál sem kötelező már a hófehér ruha, úgy a vőlegények öltönye és inge is egyre színesedik, már rég nem kötelező a fekete-fehér összeállítás. Színvilágban idén a szürke, barna és sötétkék színek hódítanak, de a vőlegényeknél is beköszön az ultraibolya kék szín, - akár ingben, vagy gomboknál, nyakkendőben, egyéb kiegészítőkben -, persze csak ha a menyasszonyon is ott van 2018 színe. Egyre népszerűbb a zakó nélküli mellény, de szigorúan a testre szabva, sőt, egyre több vőlegény dönt úgy, hogy zakó nélkül, lazán, divatos ingben vezeti oltár elé választottját. Kiegészítőként vintage stílusú nadrágtartót viselnek. Ha már a kiegészítőknél tartunk, a lazább stílusú, bohém vőlegények tornacipőt vesznek a nagy eseményre, vagy vidám színű zoknit, mintás nyakkendőt, amely szintén harmóniában áll választottjuk ruhájával. Mert hogy 2018 esküvőire a kényelem, a családiasabb hangulat és a könnyed lazaság jellemző, a párok már nem szeretnének a régi szabályokhoz, konvenciókhoz ragaszkodva, gyomorgörccsel házasodni, hanem olyan jókedvűen, mintha egy nagy buliban lennének.

SIKERSZTORIK
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Vagyonokat keresnek a topmenedzserek, de milyen áron?
Ez a munka hatalmas nyomással jár – ezt pedig a magánéletüket viseli meg.
Siker2018. dec 6.
Hogyan szerezte mesés vagyonát a Rockefeller család?
Mohó, pénzéhes kapitalista vagy egy üzleti zseni, aki a semmiből építette fel magát? Rockefeller nem volt jó képességű gyerek mégis a világ leggazdagabb embere lett – miközben egy valamire mindig kínosan ügyelt.
Siker2018. júl 29.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem figyelünk eléggé a beszélgető partnerünkre.
Siker2018. nov 30.
40 éves nőként hozott létre dollármilliárdos vállalkozást
Therese Tucker feláldozta nyugdíjkori megtakarításait, hitelkártyái teljes keretét és felvett lakására egy második jelzáloghitelt is. Súlyos kockázatot vállalt, de bejött.
Siker2019. jan 11.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.