Európa leggazdagabb embere is csatlakozott a százmilliárd dollárosok klubjához

Hírek2019. júl. 14.Növekedés.hu

Bernard Arnault, a Moët Hennessy-Louis Vuitton (LVMH) luxuscikkgyártó cég elnök-vezérigazgatójának vagyona 100 milliárd dollár fölé nőtt, így a világon már három ember mondhatja el magáról, hogy a százmilliárd dollárosok klubjába tartozik.

Jeff Bezos, az Amazon alapítóján, illetve Bill Gates, a Microsoft alapítóján kívül most már Bernard Arnault, a világ legnagyobb luxuscikk-gyártójának számító LVMH elnök-vezérigazgatója is a világ azon emberei közé tartozik, akiknek vagyona meghaladja a 100 milliárd dollárt. Az LVMH részvényeinek árfolyama ugyanis a héten 368,8 euróra, rekordszintre emelkedett, így Arnault vagyona a korábbi 94,7 milliárd dolláros szintről 100,4 milliárd dollárra nőtt, ami amúgy a francia GDP 3 százalékának felel meg.

Az LVMH részvényeinek árfolyama 43 százalékkal emelkedett idén, ami a francia CAC 40 Indexen belül a harmadik legjobb teljesítmény.

A kínai vásárlók körében egyre nagyobb a kereslet a Louis Vuitton táskái, a Hennessy konyak iránt, ami erősítette az LVMH számait, amely egyben a Dom Perignon pezsgőmárka és a Tag Heuer óramárka tulajdonosa is.

A divatipar leggazdagabb embereként egyben ő lett az első európai, akinek vagyona meghaladta a 100 milliárd dollárt. Európa leggazdagabb emberének vagyona idén közel 32 milliárd dollárral nőtt, ennél nagyobb mértékű növekedésre nem volt példa a Bloomberg 500 emberből álló dollármilliárdosok listáján – számol be a Fortune magazin.

A 70 éves Arnault az LVMH mintegy fele felett rendelkezik ellenőrzési jogokkal egy családi holdingcégen keresztül, illetve a Christian Dior divatház 97 százalékának tulajdonosa. Arnault és családja is azon vagyonosok közé tartozott, akik összességében több mint 650 millió dollárt ajánlottak fel az áprilisi tűzvészben megrongálódott párizsi Notre Dame katedrális újjáépítésére.