Ez a bor 103 ezer euró

Hírek2018. máj 28.Növekedés.hu

 Kelet-Franciaországban rekord összegért, 103,700 euróért kelt el egy üveg, 1774-ből származó bor. A Vin Jaune (sárga bor) nevet viselő bort olyan szőlőből készítették, amelyet még XVI. Lajos uralkodása idején, a Kelet-Jura térségben szüreteltek le. A BBC honlapja szerint ugyanezen az árverésen ugyanebből a szüretből származó borért 76,250, egy harmadik üvegért pedig 73,200 eurót adtak. A három 87 cl űrtartalmú Vin Jaune palackot a Jura térség bortermelő vidékének szívében gazdálkodó Anatoile Vercel borász készítette.

A három üveg bor Vercel leszármazottjainak birtokában volt. Szakértők szerint a világ létező legidősebb borai közé tartoznak.
A vásárlók kanadai borkedvelők voltak, illetve valaki, aki gyakran vásárol bort a francia kapcsolatokkal rendelkező amerikaiak számára, közölte a Jura Encheres aukciós ház munkatársa, Brigitte Fenaux. „Nem hittem volna, hogy ezek a palackok ilyen drágán kelnek el. A legutóbbi rekord, 57,000 euró, 2011-ben született. A teremben néhány borász lelkesen tapsolt, igazán megindító volt” mondta Brigitte Fenaux.

SIKERSZTORIK
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Így osztja be idejét a világ leggazdagabb embere
Jeff Bezos szerint szükség van nagy ívű, hosszú távú víziókra, azonban időnk, energiánk túlnyomó részét rövid távú, 2-3 évre vonatkozó célkitűzésekre kell összpontosítani.
Siker2019. márc 17.
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
100 éve nem volt ekkora vagyonuk az amerikai ultragazdagoknak
Ijesztő: ilyen arányokra utoljára az 1920-as évek végén, még a nagy gazdasági világválság kitörése előtt volt példa.
Pénzügyek2019. feb 26.
Ezek a legkedveltebb nászutas célpontok
A rangsor első helyére a görögországi Santorini került, nem véletlenül, hiszen a lenyűgöző kék-fehér épületeiről híres vulkanikus sziget Görögország egyik legszebb turisztikai célpontja. Mutatjuk a többit is.
Hírek2019. márc 15.