Ez lesz a világ legnagyobb gazdasági központja – ezért ide építették az új szuperhidat

Hírek2018. nov 2.Növekedés.hu

Nem csak presztízsberuházás Kína számára a Gyöngy-folyónál megépített új szuperhíd, hanem a világ leghatalmasabb új gazdasági központjában 11 várost és 67 millió lakost köt össze. Infografikán mutatjuk, miért válik kulcsfontosságúvá gazdasági szempontból a világ leghosszabb hídja.

MTI/AP/Kin Cheung

A kínai gazdaság új fellegvára található azon a területen, ahol a napokban felavatták a világ leghosszabb, 55 kilométeres tengeri hídját. A Gyöngy-folyó deltatorkolatában áthaladó, kígyózó autópályahíd által összekötött terület már ma a kínai gazdaság 12 százalékát adja. A híd három vezető gazdasági régiót köt össze: Hongkongot, Makaót és Csuhajt. A Pallas Athéné Innovációs és Geopolitikai Kutatóintézet infografikáján látható a szuperhíd gazdasági jelentősége: 

MTI/AP/Kin Cheung

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.