Ezek az országok a napenergia felhasználás európai éllovasai

Hírek6 órájaNövekedés.hu

Az uniós tagállamok harmada képes már arra, hogy a pillanatnyi áramigényei akár több mint négyötödét napenergiával fedezze. - olvasható az Energiaügyi Minisztérium közösségimédia bejegyzésében.

Az uniós tagállamok harmada képes már arra, hogy a pillanatnyi áramigényei akár több mint négyötödét napenergiával fedezze. Görögországban és Hollandiában a legderűsebb órákban a naperőművek nemcsak elérik az aktuális szükségletek szintjét, hanem időnként meg is haladják azt. Magyarország az európai élmenők közé tartozik azzal, hogy megfelelő időjárási körülmények között a villamosenergia-fogyasztás több mint kilenctizedét adja idehaza a napelemes csúcstermelés.
A jövő a zöldenergiáé. A paksi atomerőmű megbízható üzemelésének köszönhetően egyre gyakrabban és mind hosszabb ideig tudjuk a háztartásokat, közintézményeket és gyárakat teljes egészében karbonmentes forrásból belföldön előállított zöldárammal kiszolgálni. A klímavállalások valóra váltásán túl ezzel az importkitettségeinket és a belőlük fakadó kockázatokat is csökkentjük.