Ezeket a csapatokat látják a legesélyesebbnek a fogadóirodák

Hírek2018. júl 6.Növekedés.hu

A negyeddöntőkkel élesbe fordult az oroszországi focivébé, az innen továbbjutó négy csapat már biztos, hogy jövő héten éremért fog játszani. A fogadási irodáknál továbbra is Brazília kapja a legnagyobb esélyt, de hogy ez bejöjjön, túl kell jutniuk a belgákon. A vb legnagyobb bukója Németország, s azok, akik rájuk fogadtak. Megmutatjuk az előzetes esélylatolgatásokat, rangsorokat. Az eddig lejátszott 56 mérkőzés után kialakult a legjobb nyolc mezőnye, már csak nyolc meccs van hátra a jövő vasárnapi döntőt és az előző napi bronzmérkőzést is beszámítva. A látogatottság minden várakozást felülmúl, többnyire telt- vagy közel teltházak előtt zajlottak a küzdelmek, pedig az európai „nagy” csapatokat viszonylag kevesebb, ám – például – a japánokat és a kolumbiaiakat annál több szurkoló buzdította a helyszínen. Elköszönt már négy világbajnok, köztük a legutóbbi három győztes: a 2006. évi bajnok Olaszország (már a selejtezőkön elbukott), a nyolcad döntőben kiesett Spanyolország, a címvédő Németország pedig még a csoportkört sem élte túl (Argentína a negyedik „elszálló” világbajnok). De hazautazott az Európa-bajnoki címet védő Portugália is. A torna előtt Spanyolország rendelkezett a legdrágább játékoskerettel, a németek az ötödik, az argentinok a hatodik, a portugálok a nyolcadik helyet foglalták el ezen a listán.

A maradó csapatok értéksorrendje:

Franciaország

Brazília

Anglia

Belgium

Uruguay

Horvátország

Svédország

Oroszország

Az már előre látható volt, hogy az erőviszonyokat illetően kissé aszimmetrikus a sorsolás, amit aztán igazolt is a meglepetésekkel színezett kifejlett. Így történhetett, hogy egy ágon küzd a továbbjutásért Brazília Belgiummal, Franciaország Uruguayjal. A másik ágon: Anglia-Svédország, Oroszország-Horvátország. Ez azt is jelenti, hogy az utóbb „gyengébb” négyesből egy biztosan ott lesz a döntőben. A fogadási irodák nem éppen erre számítva adhatták meg előzetes, hosszú távú oddsaikat a végső győztesre, de azért a nyolcból hat, nem olyan rossz arány. Emlékeztetőül a Tippmix „Az orosz játszma” fogadási ajánlata, amely egyébként szinte teljesen egyezett a nagy buki irodákéval (zárójelben a torna előtti, FIFA világranglista-helyezés):

Németország (1.) 2.15

Brazília (2.) 2,25

Franciaország (7.) 2.35

Spanyolország (10.) 2.65

Argentína (5.) 3.50

Belgium (3.) 4.00

Anglia (12.) 5.50

Portugália (4.) 8.00

Uruguay (14.) 8.00

Ebből az a következtetés is levonható, hogy a vb legnagyobb bukója Németország, s azok a fogadók, akik rájuk tettek. A legértékesebb labdarugók közül már strandolhat Messi, C. Ronaldo és az egyiptomi Szalah. De pályán van még az egyre jobban belelendülő brazil Neymar és Coutinho, a francia Griezmann és a csodacsatár „gyerek” Mbappe, a gólkirály jelölt, hatgólos angol  Harry Kane és csapattársa Dele Alli, valamint a belgáknál de Bryne és Hazard. Az ő piaci értékük már a vb előtt is meghaladta a 100 millió eurót, az biztos, hogy a torna után sem lesz kevesebb, sőt…

SIKERSZTORIK
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Vagyonokat keresnek a topmenedzserek, de milyen áron?
Ez a munka hatalmas nyomással jár – ezt pedig a magánéletüket viseli meg.
Siker2018. dec 6.
Hogyan szerezte mesés vagyonát a Rockefeller család?
Mohó, pénzéhes kapitalista vagy egy üzleti zseni, aki a semmiből építette fel magát? Rockefeller nem volt jó képességű gyerek mégis a világ leggazdagabb embere lett – miközben egy valamire mindig kínosan ügyelt.
Siker2018. júl 29.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem figyelünk eléggé a beszélgető partnerünkre.
Siker2018. nov 30.
40 éves nőként hozott létre dollármilliárdos vállalkozást
Therese Tucker feláldozta nyugdíjkori megtakarításait, hitelkártyái teljes keretét és felvett lakására egy második jelzáloghitelt is. Súlyos kockázatot vállalt, de bejött.
Siker2019. jan 11.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.