Ezeket a csapatokat látják a legesélyesebbnek a fogadóirodák

Hírek2018. júl. 6.Növekedés.hu

A negyeddöntőkkel élesbe fordult az oroszországi focivébé, az innen továbbjutó négy csapat már biztos, hogy jövő héten éremért fog játszani. A fogadási irodáknál továbbra is Brazília kapja a legnagyobb esélyt, de hogy ez bejöjjön, túl kell jutniuk a belgákon. A vb legnagyobb bukója Németország, s azok, akik rájuk fogadtak. Megmutatjuk az előzetes esélylatolgatásokat, rangsorokat. Az eddig lejátszott 56 mérkőzés után kialakult a legjobb nyolc mezőnye, már csak nyolc meccs van hátra a jövő vasárnapi döntőt és az előző napi bronzmérkőzést is beszámítva. A látogatottság minden várakozást felülmúl, többnyire telt- vagy közel teltházak előtt zajlottak a küzdelmek, pedig az európai „nagy” csapatokat viszonylag kevesebb, ám – például – a japánokat és a kolumbiaiakat annál több szurkoló buzdította a helyszínen. Elköszönt már négy világbajnok, köztük a legutóbbi három győztes: a 2006. évi bajnok Olaszország (már a selejtezőkön elbukott), a nyolcad döntőben kiesett Spanyolország, a címvédő Németország pedig még a csoportkört sem élte túl (Argentína a negyedik „elszálló” világbajnok). De hazautazott az Európa-bajnoki címet védő Portugália is. A torna előtt Spanyolország rendelkezett a legdrágább játékoskerettel, a németek az ötödik, az argentinok a hatodik, a portugálok a nyolcadik helyet foglalták el ezen a listán.

A maradó csapatok értéksorrendje:

Franciaország

Brazília

Anglia

Belgium

Uruguay

Horvátország

Svédország

Oroszország

Az már előre látható volt, hogy az erőviszonyokat illetően kissé aszimmetrikus a sorsolás, amit aztán igazolt is a meglepetésekkel színezett kifejlett. Így történhetett, hogy egy ágon küzd a továbbjutásért Brazília Belgiummal, Franciaország Uruguayjal. A másik ágon: Anglia-Svédország, Oroszország-Horvátország. Ez azt is jelenti, hogy az utóbb „gyengébb” négyesből egy biztosan ott lesz a döntőben. A fogadási irodák nem éppen erre számítva adhatták meg előzetes, hosszú távú oddsaikat a végső győztesre, de azért a nyolcból hat, nem olyan rossz arány. Emlékeztetőül a Tippmix „Az orosz játszma” fogadási ajánlata, amely egyébként szinte teljesen egyezett a nagy buki irodákéval (zárójelben a torna előtti, FIFA világranglista-helyezés):

Németország (1.) 2.15

Brazília (2.) 2,25

Franciaország (7.) 2.35

Spanyolország (10.) 2.65

Argentína (5.) 3.50

Belgium (3.) 4.00

Anglia (12.) 5.50

Portugália (4.) 8.00

Uruguay (14.) 8.00

Ebből az a következtetés is levonható, hogy a vb legnagyobb bukója Németország, s azok a fogadók, akik rájuk tettek. A legértékesebb labdarugók közül már strandolhat Messi, C. Ronaldo és az egyiptomi Szalah. De pályán van még az egyre jobban belelendülő brazil Neymar és Coutinho, a francia Griezmann és a csodacsatár „gyerek” Mbappe, a gólkirály jelölt, hatgólos angol  Harry Kane és csapattársa Dele Alli, valamint a belgáknál de Bryne és Hazard. Az ő piaci értékük már a vb előtt is meghaladta a 100 millió eurót, az biztos, hogy a torna után sem lesz kevesebb, sőt…