Feldaraboltatná az Amazont Elon Musk

Hírek2020. jún. 8.Növekedés.hu

„Itt az ideje, hogy több vállalatra bontsák fel az Amazont. A monopóliumok károsak” - nyilatkozta a Tesla vezérigazgatója, Elon Musk.

A milliárdos vállalkozót rendkívül felháborította, hogy az Amazon állítólag megtagadta annak a könyvnek a forgalmazását, amely kritikus értékelést adott a koronavírus-járvány során alkalmazott karantén stratégiákról. „Ez őrültség” szögezte le, nyíltan támadva az Amazon vezérigazgatója, Jeff Bezos Twitter-oldalát.

Az oe24.at hírportálon olvasható cikk szerint Elon Musk élesen bírálta a koronavírus-járvány megfékezését célzó kezdeti korlátozásokat, amelyek, nagy bánatára, azzal jártak, hogy a Tesla gyártását is le kellett állítani. Április végén arra hívta fel az embereket, hogy éljenek már „az Isten által adott szabadságukkal”, a korlátozási intézkedéseket pedig egyenesen „fasisztának” minősítette.

A két technológiai vállalkozó-milliárdos, Elon Musk és Jeff Bezos több üzleti területen versenytársak, elsősorban űrkutatási vállalkozásaik, a SpaceX és a Blue Origin vonatkozásában. Az Amazon befektetőként támogatja a Tesla-val azonos tevékenységet folytató Rivian vállalkozást.