Felveszik a harcot a telekspekulánsokkal Szlovákiában

Hírek2017. nov 3.Növekedés.hu

Jövő májustól jobban védik majd a termőföldet és az erdőket a spekuláns felvásárlóktól, akik a földeket nem agrártevékenységre használják – derül ki a szlovák földtörvény módosításából, amit a napokban fogadott el a parlament. A módosítással kedvezőbb feltételeket teremtenek a fiatalabb gazdáknak, akik könnyebben juthatnak majd hozzá a Szlovák Földalap kezelésében levő földterületekhez. A bérbe vett földterületeknek azonban legalább a felén speciális növények, vagy mezőgazdasági termékek előállításával kell foglalkozniuk. A Szlovák Földalap egy-egy gazdának legfeljebb 150 hektárnyi földet adhat bérbe, azt is elsősorban kezdő gazdáknak és a kisebb vállalkozásoknak. Szlovákiában a mezőgazdasági termelés jelentős mértékben bérelt területeken összpontosul, a 2,4 millió hektárnyi mezőgazdasági földterületnek mintegy 80 százalékát bérlik a gazdák. A mezőgazdasági földterületek kétharmadán mintegy 1500 gazda tevékenykedik, a fennmaradó egyharmad részen 17 ezer.

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.