Ferenc pápa megérkezett Budapestre

Hírek2021. szept. 12.MTI

Megérkezett Budapestre Ferenc pápa, aki a repülőgépen örömét fejezte ki, hogy Isten igéjét hozhatja magával az őt váróknak.

A most zajló Eucharisztikus Világkongresszus egyik, nem „csak” katolikus szempontból kiemelkedő eseménye Ferenc pápa rövid magyarországi látogatása.

A pápa egyenként köszöntötte az újságírókat a Róma és Budapest közötti repülőúton vasárnap reggel. Ferenc pápa azt mondta, tudja, hogy sokan várják. Nagy örömnek nevezte azt is, hogy a pandémia miatt hosszú idő után ismét utazhat.

Az Alitalia légitársaság gépén az egyházfőt több mint hetven nemzetközi tudósító kíséri, közöttük öt magyar újságíró van - mondta Matteo Bruni szentszéki szóvivő.

A pápa bejelentette, hogy Pietro Marini érsek a NEK mostani zárómiséjén tölti be utoljára a vatikáni ceremóniamester tisztségét, mivel püspöknek nevezték ki.

A pápai gép Horvátországon keresztül tette meg az utat, nyolc óra előtt érkezett meg Ferihegyre.

A pápa által cerebrált szentmisére hetvenötezer ember regisztrált, de már korán reggel több ezer hívő gyülekezik a Hösők terén.A Szent atya a mise előtt közjogi méltóságokkal találkozik a Szépművészeti Múzeumban.

A szent mise fél tizenkettőkor kezdődik és olasz nyelven zajlik majd.

A korábbi pápalátogatásokról a Tudás.hu portálon olvashat összefoglalót.

Nyitókép Forrás:Wikipedia