Focibevételek: egymillió forint, vagy egymillió euró?

Hírek2017. dec 3.Növekedés.hu

A nemzetközi futballelit és a hazai csapatok között sok különbség van. Más a játék sebessége, a technikai tudás, a lelátók töltöttsége. De talán semmiben nincsen olyan különbség, mint egy-egy futballmérkőzés jegybevételei között. A magyar első osztályban a mérkőzéseken teljesen bevett, hogy ezer néző váltja csak meg a mintegy ezer forintos belépőt, vagyis bruttó egymillió forint egy meccs jegybevétele. Természetesen vannak azért ennél nagyobb nézőszámok és drágább jegyek is, de nagyjából ez tekinthető az alapnak. A világ futballelitjében ugyanakkor legalább 200 olyan csapat van, amelyik mérkőzésenként mintegy egymillió euró, azaz 300 millió forint jegybevételt is realizál, és akad tíz klub, ahol a meccsenkénti jegybevétel egy-egy kiemelt, nemzetközi meccsen a fél-egymilliárd forintot is elérheti. Egy hevenyészett számítással, a vezető futballkluboknál az átlagos jegyár 20 euró körül van, és 50 ezer fős stadionok szép számmal akadnak, ha ezeket a számokat összeszorozzuk és 310 forintos euróval kalkulálunk, akkor kijön a 310 millió forintos bevétel. A tavalyi bajnokságok alapján a legtöbb jegybevételt sorrendben ezek a klubok zsebelhették be: Arsenal Real Madrid Barcelona Manchester United Chelsea Bayern München Paris Saint-Germain Liverpool Manchester City Borussia Dortmund

SIKERSZTORIK
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Így osztja be idejét a világ leggazdagabb embere
Jeff Bezos szerint szükség van nagy ívű, hosszú távú víziókra, azonban időnk, energiánk túlnyomó részét rövid távú, 2-3 évre vonatkozó célkitűzésekre kell összpontosítani.
Siker2019. márc 17.
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
100 éve nem volt ekkora vagyonuk az amerikai ultragazdagoknak
Ijesztő: ilyen arányokra utoljára az 1920-as évek végén, még a nagy gazdasági világválság kitörése előtt volt példa.
Pénzügyek2019. feb 26.
Ezek a legkedveltebb nászutas célpontok
A rangsor első helyére a görögországi Santorini került, nem véletlenül, hiszen a lenyűgöző kék-fehér épületeiről híres vulkanikus sziget Görögország egyik legszebb turisztikai célpontja. Mutatjuk a többit is.
Hírek2019. márc 15.