Forint 75 - Ünnepélyes díjátadó keretében 12 hónapos versenysorozatott hirdetett a jegybank

Hírek2021. aug. 23.Növekedés.hu

Idén ünnepeljük nemzeti fizetőeszközünk bevezetésének 75. évfordulóját, mely alkalomból az MNB Forint75 címmel egész augusztusban ünnepi programsorozatot tart. Ez alkalommal ünnepélyes keretek között jutalmazta az évforduló alkalmából meghirdetett kreatív pályázat győzteseit és egyúttal egy 12 hónapon át tartó versenysorozatot is hirdetett Forint Hősök Tere címmel.

Nemzeti fizetőeszközünk bevezetésének 75. évfordulója alkalmából „FORINT75” címmel júniusban kreatív pályázatot hirdetett az MNB a 6-12, valamint a 12-18 éves korosztályban, amelynek keretében „Az első, meghatározó élményem a forinttal”, illetve „Időutazás a forinttal” tematikában nyújtották be ötletes, személyes élményeiket, elképzeléseiket tükröző rajzaikat, képregényeiket, fotóikat, valamint videóikat a pályázó gyermekek és fiatalok.

A 10-10 legötletesebb, legkreatívabb pályázati anyagot, valamint a két különdíjas művet értékes nyereményekkel ismerte el a jegybank.

A több, mint 100 pályázat közül a fődíjat a 8 éves Papp Lőrinc Andor és a 13 éves Molnár Milán nyerte el, akik személyesen a jegybank ez alkalomra szervezett ünnepségén vehették át a nekik járó értékes nyereményeket.

A díjakat Hergár Eszter a Társadalmi Kapcsolatokért felelős igazgató asszony adta át, aki köszöntőjében gratulált minden díjazottnak és megköszönte a pályázat összes résztvevőjének a kiváló munkát, a befektetett energiát.

Az ünnepi esemény második felében kerekasztal beszélgetésre került sor, ahol az ünnepi év alkalmából meghirdetett FORINT HŐSÖK TERE versenysorozat részleteiről esett szó. Az MNB, a jövő év márciusában megnyíló Pénzmúzeum és a Pénziránytű Alapítvány gondozásában elinduló

versenysorozat célja, hogy a középiskolások és felsőoktatási hallgatók egy éven keresztül, minden hónapban egy adott forintcímletre és meghatározott pénzügyi témakörökre fókuszáljanak.

A játéksorozat alkalmazkodva a gyorsan fejlődő digitális világhoz, az online térben, a forint75.penziranytu.hu oldalon zajlik majd, ahol a részvevők nem csak az aktuális hónap nyereményjátékában vesznek részt, hanem a folyamatos aktivitással esélyük lesz a nagyjából 1000 ajándék mellett a végső fődíjak elnyerésére is.

Az esemény az alábbi oldalon tekinthető meg.