Gázai konfliktus: Izrael óriási csapásra készülhet

Hírek2023. okt. 31.D.J.

A CNN arról számolt be, hogy a helyszíni csapatuk szerint a Gázai övezet határának közelében jelentős számú izraeli tank halad a Gázai övezet északkeleti részén. Tankok tüzelése is hallható.

Úgy tűnik, hogy a határon belül a járművek száma jóval magasabb, mint néhány órával ezelőtt.

Szórványos géppuskatűz is hallatszik a területről, ami az övezeten belüli közelharcra utal. Ugyanakkor az Izraeli Védelmi Erők (IDF) továbbra is tüzérségi lövedékeket lőttek a peremen kívülről.

Izrael a napokban megfogadta, hogy "fokozza" szárazföldi offenzíváját a Gázai övezetben, elutasítva a tűzszünetre szólító felhívások egyre növekvő kórusát, miközben világszerte egyre nagyobb az aggodalom az ostromlott enklávé romló humanitárius helyzete miatt.

Annak ellenére, hogy pénteken a nemzetek túlnyomó többsége megszavazta az ENSZ határozatát, amely "tartós humanitárius tűzszünetre" szólít fel Gázában, Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök világossá tette, hogy nem fog eleget tenni az ilyen felhívásoknak, mivel az Izraeli Védelmi Erők (IDF) kérlelhetetlen erővel válaszolnak a Hamász október 7-i terrortámadásaira,

amelyek 1400 ember halálát okozták és több mint 200 embert ejtettek túszul.

Párhuzamot vonva az Egyesült Államok 1941-es Pearl Harbor és a 2001. szeptember 11-i támadások utáni helyzettel, Netanjahu azt mondta, hogy míg a Biblia szerint van ideje a békének, "ez a háború ideje".