Globális kihívásokról és tudományos megoldásokról szól az idei MVM Future Talks

Hírek2023. okt. 25.Növekedés.hu

Magyar hírességekkel készült, kontinenseken átívelő dokumentumsorozattal érkezik az idei MVM Future Talks tudományos sorozat, amelyben az emberiséget érintő globális problémákról, és az azokra adott szakmai megoldásokról is szó lesz. A magyarok számára legfontosabb három téma egy online szavazást követően kerül be az idei tudományos talk showba, ahol hazai szakértők vitatják meg az emberiség legégetőbb kihívásait és a tudomány válaszait.

A világunk megmentésére fókuszál az MVM Future Talks tudományos sorozat idei évada.

A „bolygóhatárokként” emlegetett legégetőbb globális problémákat, a társadalmat leginkább veszélyeztető jelenségeket hírességek és a legfontosabb szakértők mutatják be.

Az ismeretterjesztő program

ebben az évben az energiabiztonságot, az élelmezést, a közlekedést, a klímaváltozás, a hulladékkezelést és a mesterséges intelligencia térnyerését veszi górcső alá.

A végítélet-forgatókönyvek mellett a főszerepet ezúttal is a tudomány kapja. Vajon a tudósok képesek lesznek megoldást nyújtani a jövő fenntarthatóságára? Ha igen, képesek leszünk ezekkel együtt élni?

Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre keresi a választ az 2023-as MVM Future Talks, amely

a megszokott novemberi talk show előtt idén rendhagyó módon egy dokumentumfilm-sorozattal indul.

Az MVM Future Talks a korábbi években egy-egy tudományos-ismeretterjesztő-szórakoztató talk showban járta körül sztártudósok segítségével a jövő legfontosabb kérdéseit, így az adatvezérelt jövőt vagy az űrkutatás lehetőségeit.

Idén azonban, az eddigi keretekből kilépve,

hét részben, hazai sztárok mini dokumentumfilmjeivel,

több témával és egy tudományos-szórakoztató talk show-val érkezik a sorozat.

Az MVM Future Talks történetében először magyar hírességek és véleményvezérek indultak útnak világ minden tájára, hogy személyesen járjanak utána az emberiséget és a Földet fenyegető, világméretű kihívásoknak.

A sztárséf, műsorvezető és youtuberek, mint jövőnagykövetek dokumentarista stílusú videósorozatban mutatják be a jövő legfontosabb kérdéseit, illetve a tudomány megoldásait. Az MVM Future Talks nagykövetei

3 kontinens 12 országában forgatnak mini dokumentumfilmeket,

többek közt Szingapúrban, a Maldív-szigeteken, az Egyesült Arab Emirátusokban és Las Vegasban is.

A videókban bemutatott témákra az MVM Future Talks hivatalos weboldalán október 25-től szavazhatnak a nézők. Az online voksolás eredménye alapján dől el, hogy a globális kihívások közül mely három téma kerül majd be az MVM Future Talks sorozat idei utolsó elemébe, a már jól ismert tudományos vitaműsorba. 

Az eddigi éveknek megfelelően az egyik legfontosabb hazai tudományos programot, az MVM Future Talks tudományos talk show-t a nézők ezúttal is élő online streamként követhetik majd november második felében az mvmfuturetalks.hu oldalon.