Gyerekek videóit várja a NÚSZ Zrt., amiben azt mutatják be, mit jelent számukra a biztonságos közlekedés

Hírek2021. máj. 11.Növekedés.hu

A Közlekedési Kultúra Napján indítja el #közlekedjbiztonságosan kampányát a Nemzeti Útdíjfizetés Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.). A társaság idén immár harmadik éve csatlakozik a Közlekedéstudományi Egyesület által koordinált programsorozathoz, amelynek keretében a kampány első elemeként általános- és középiskolás diákok számára hirdeti meg közlekedésbiztonsági témájú videópályázatát. A NÚSZ Zrt. az év végéig számos egyéb akcióval hívja fel a figyelmet a biztonságos, kulturált közlekedés fontosságára.

"A közlekedés nem egyéni, hanem kifejezetten csapatsport, még olyankor is, amikor egyedül sétálunk az utcán, vagy úgy látjuk autóvezetőként, hogy nincs más közlekedő a közelünkben. Ahhoz, hogy ezt a 'sportot' biztonságosan tudjuk űzni, tudatosságra, folyamatos jelenlétre és odafigyelésre van szükség. Ezt a szemléletmódot kell már egészen korán megismertetnünk a gyerekekkel annak érdekében, hogy a biztonságos, kulturált közlekedés legyen a természetes számukra felnőttként is"

- mondta el Bartal Tamás, a Nemzeti Útdíjfizetés Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) vezérigazgatója.

A NÚSZ Zrt. "Ezt tanultam a biztonságos közlekedésről" címmel útjára indított videópályázata keretében arra kéri a gyerekeket, mutassák meg, hogy számukra mit jelent a biztonságos közlekedés, mit tanultak a témában a szüleiktől, az iskolában, vagy akár a saját tapasztalataikból. A minimum 15, maximum 60 másodperces videókban bemutathatnak a témába vágó közlekedési helyzeteket, szituációkat, értelmezhetnek közlekedési szabályokat. A lehetőségeknek csak a gyerekek kreativitása szabhat határt.

A pályázatra 2021. október 10-ig lehet jelentkezni.

A társaság videópályázatára általános iskola felső tagozatos és középiskolás diákok jelentkezhetnek. A két korcsoport első három helyezettjeit díjazzák. A legjobb alkotások beküldőinek nyereménye egy-egy GoPro HERO8 kamera valamint a győztesek Hoffer Zsolttal, a Hungarian Police Rallye Team (HPRT) pilótájával elmehetnek egy élménykörre a HPRT új, Ford Fiesta Rally3 versenyautójával. A második és a harmadik helyezettek ajándékutalványt kapnak, 50, illetve 30 ezer forint értékben.

A pályamunkákat a jelentkezőknek a YouTube-ra kell feltölteniük, és a pályázatot 2021. október 10-én éjfélig kell beküldeniük a kommunikacio@nemzetiutdij.hu címre.

A nyertesek nevét a NÚSZ Zrt. 2021. október 17-ig közzéteszi. A megmérettetés további részleteit a részvételi szabályzat tartalmazza.

A NÚSZ Zrt. idén a #közlekedjbiztonságosan kampánya keretében minden eddigi kezdeményezésénél szélesebb társadalmi együttműködést hív életre a biztonságos, kulturált közlekedés fontosságára való figyelemfelhívás érdekében, nem csak a gyerekekre fókuszálva. Az elsősorban a közösségi médiafelületekre koncentráló kampány során többek között a Hungarian Police Rallye Team és a M1RA csapat közreműködésével, edukációs videókkal, közvélemény-kutatással, közlekedés-biztonsági témájú előadással irányítja rá a figyelmet a téma fontosságára.