Gyilkosságot rendelt a volt gazdasági miniszter

Hírek2017. okt 29.Növekedés.hu

Pavol Rusko egykoron a szlovák gazdaság egyik legfontosabb embere volt. Egy liberális politikai pártot vezetett, tulajdonosa volt a legtrendibb szlovák tévének, a Markízának. Sőt, egy időben ő volt Szlovákia gazdasági minisztere is. Ám nemrég letartóztatták, és egy pozsonyi bírósági ítélet alapján vizsgálati fogságban is marad. A volt minisztert azzal vádolják, hogy még 1997-ben megrendelte üzlettársa, Sylvia Volzová likvidálását. A terv ugyan nem valósult meg, Volzová Németországba menekült, de a felvidéki magyar sajtó szerint akár a kísérletért is 10-15 éves szabadságvesztés fenyegeti a politikust. Sőt, bizonyos egyéb bűncselekmények miatt akár élete végéig is rács mögött maradhat. Ruskot már minisztersége idején is sokat támadták, személyét az elmúlt másfél évtizedben sokféle gyanú lengte körül, de például a 650 milliós sikkasztás ügye azért eltörpül a gyilkossági szándékhoz képest. Rusko egyébként úgy bukott le, hogy a szlovák maffia egykori feje, Mikuláš Černák egyfajta alku keretében az életfogytig tartó börtönbüntetését szeretne letornászni. A rövidítés ára a részletes feltárás, ennek esett áldozatául a volt miniszter.  

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Hol élnek a leggazdagabbak? Még mindig nyugaton
Az USA-ban 607 milliárdos él, a világ húsz leggazdagabb emberéből tizennégy. De egyre több V4 országbeli dollármilliárdos lesz. A magyarok a lista végén vannak.
Siker2019. márc 14.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
A leggazdagabb orosz nők
Oroszországban a gazdag milliárdosok többsége férfi, ismert oligarchák, acélipari, olajipari csoportok tulajdonosai. Vannak azonban olyan nők is szép számmal, akik vagy alanyi jogon, vagy esetleg éppen egy előnyös válás révén immár önállóan is százmilliárd forint körüli vagyonnal bírnak.
Siker2018. júl 15.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.