Háború: az ukrán ellentámadás elakadhatott

Hírek2023. okt. 8.MTI

Hét ukrán támadás három frontszakaszon történt visszaveréséről és öt diverzánscsoport megsemmisítéséről számolt be az orosz védelmi tárca vasárnapi hadijelentésében.

A tárca szerint a frontvonal mentén az elmúlt nap folyamán "több mint 655" ukrán katona esett el. Az összefoglaló a megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között sorolt fel egyebek között két drónirányító központot, két lőszerraktárt, a Tocska-U taktikai és az Sz-300-as légvédelmi rakétarendszer egy-egy indítóállását,

nyolc páncélozott harcjárművet, három Tocska-U és két csapásmérővé átalakított Sz-200-as légvédelmi rakétát, valamint 25 drónt.

Az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek vasárnap a helyi hatóságok ukrán tüzérségi és dróntámadást. A RIA Novosztyi hírügynökség orosz rendvédelmi tisztségviselőkre hivatkozva közölte, hogy a Jobboldali Szektor ukrán szervezet fegyveresei a Herszon megyei Sznihurivka településen megöltek 22 civilt oroszbarát nézeteik miatt. Az atrocitás a tájékoztatás szerint szeptember 13-án történt.