Háború: Hamarosan elindulhatnak az ukrán hadsereg tankjai Herszon felé

Hírek2022. nov. 7.Növekedés.hu

Miközben a kelet-ukrajnai Donyeck régióban az orosz hadsereg fokozza csapásait, az általuk megszállt Herszon városában a lakók figyelmeztetést kaptak telefonjukon egy küszöbön álló ukrán támadásról, és azonnali távozásra kérték őket - írja az Euronews.

Már sok civilt evakuáltak a városból, ahol a hétvégén áram-és vízkimaradást tapasztaltak a lakók. Herszon visszafoglalása hatalmas stratégiai nyereséget jelentene az ukrán hadseregnek - írja az Euronews.

Elemzők szerint az ukrán tankegységek hamarosan megkapják az előrenyomulási parancsot Herszon felé, mivel az időjárás rohamosan romlik, és nem sokára áthatolhatatlan sártengerré változhat a helyi fekete talaj.

Az orosz védelmi minisztérium felvételeket tett közzé arról, hogyan tartanak kiképzést Szibériában. Ezek a katonák állításuk szerint azután jelentkeztek szolgálatra, hogy Vlagyimir Putyin elnök országos mozgósítást rendelt el szeptemberben.

Arról is közzétettek felvételeket, hogy a kelet-donyecki régió orosz vezetőségéhez köthető harcosok megérkeztek Amvrosiivka városába, miután az ukrán hadsereggel folytatott fogolycsere-megállapodás révén kiszabadultak.