Háború: Hatalmas csapás érte az ukrán hadiipari infrastruktúrát

Hírek2024. aug. 26.MTI

Nagyszabású csapást mértek az orosz fegyveres erők az ukrán energetikai infrastruktúra kritikus létesítményeire, amelyek az ukrán hadiipari komplexum működését biztosítják - közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium.

A tárca szerint az összes célpontot eltalálták a hétfőre virradóra végrehajtott támadás során.

Szergej Lebegyev, az oroszpárti "mikolajivi földalatti mozgalom koordinátora" a RIA Novosztyi hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta, hogy a csapások katonai célpontokat és energetikai infrastrukturális létesítményeket egyaránt érintettek Ivano-Frankivszk, Odessza, Kijev, Hmelnickij, Voliny, Ternopil, Poltava, Mikolajiv és Lviv környékén. "Ivano-Frankivszkban találat ért egy hangárt, amelyben nemrég leszállított felszerelést tároltak. Az ellenállók jelentése szerint Ivano-Frankivszkban két F-16-ost rejtettek el. Éppen abban az irányban volt robbanás. Később megtudjuk" - mondta. Hozzátette, hogy Ivano-Frankivszkot később újabb találatok érték, az ellenállás forrásai szerint üzemanyagot és kenőanyagokat tartalmazó tartályok égnek.

Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy Kurszk térségben újabb ukrán támadási kísérleteket hiúsítottak meg. A tárca szerint az ukrán hadsereg ebben az irányban egyebek között mintegy 400 katonát, 17 páncélozott harcjárművet, köztük egy harckocsit és egy sorozatvetőt veszített.
A helyi hatóságok az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több más településéről is jelentettek hétfőn ukrán tüzérségi és dróntámadást. A jóval távolabb fekvő, Volga menti szaratovi régióból Szaratovból és Engelsből érkeztek hírek pilóta nélküli repülőszerkezetekkel okozott sérülésekről és károkról.