A versenyképesség és a termelékenység a Közgazdász-vándorgyűlés fő témája

Hírek2024. aug. 26.Növekedés.hu

A versenyképesség, termelékenység, értékteremtés hármasának összefüggéseit veszi górcső alá a 62. Közgazdász-vándorgyűlésen az MKT Versenyképességi Szakosztálya.

A szeptember 5-én, csütörtökön 16 órakor kezdődő szekcióülésen négy előadást hallgathatnak majd meg a résztvevők. Elsőként Szapáry György, az MNB elnöki főtanácsadója a köznevelés aktuális kihívásairól és versenyképességi összefüggéseiről beszél.

Ezt követően Horváth Bianka, az MNB elnöki főtanácsadója, a METU egyetemi docense, a GTTSZ elnöke a high-tech szektor és a mesterséges intelligencia értékteremtő képességéről tart előadást. Csath Magdolna, az MTA doktora, az MKT Innovációs Szakosztályának alelnöke az innováció, termelékenység és versenyképesség hármasáról osztja meg gondolatait a hallgatósággal, majd Szatmári Péter, a Milton Friedman Egyetem rektorhelyettese beszél a változó felsőoktatási ökoszisztémáról, végül Baksay Gergely, az MNB ügyvezető igazgatója, a Versenyképességi Szakosztály elnöke a termelékenység jelentőségéről szól majd a gazdasági felzárkózásban.