Hány almát ér egy focilabda?

Hírek2024. júl. 15.Növekedés.hu

A Pénzmúzeum a nyári szünetben is várja látogatóit.

 A nagy melegben légkondicionált helyiségekben ismerkedhetünk a pénz történetével, a monetáris eseményekkel, a múlt és jelen pénzügyi helyzeteivel, ráadásul interaktív módon, egy izgalmas utazás keretében.

Aki szeretne választ kapni a cikk címében feltett kérdésre, vagy kipróbálná magát a döntési helyzetben lévő Monetáris Tanács tagjaként, annak irány a Pénzmúzeum.

A kiállítás több csomópontból áll, ahol többféle játék található, amelyek segítségével új dolgokat tanulhatunk. Mi mutatná meg a dolgok értékét, ha nem lenne pénz? Az 1. csomópont egyszerűen bemutatja az árucsere menetét, de azt is megtudhatjuk, hogy a különféle tárgyakat mire lehetne elcserélni, ha nem lenne pénz.

A 2. csomópontnál régi, illetve napjainkban használt pénzérmékkel találkozhatunk. Emellett az ide látogatók a bankjegyen található különböző motívumokat vizsgálhatják meg közelebbről.

A 3. csomópont fő témája a váltó, amely bemutatja, hogy régen hogyan használták és napjainkban hogyan használják, hitel formájában.

A 4. csomópont segít a tőzsde megismerésében, hiszen jelenleg is fontos szerepet tölt be a gazdasági folyamatokban.

 Az 5. csomópont bemutatja azokat az értékeket, amik nem mindig pénzben mérendők, ugyanis a kincseknek rengeteg formája lehet, olyan is, amelynek csak eszmei értéke van.

A kiállítás egész évben megtekinthető, emellett ingyenes. Mielőtt eljönne hozzánk, nem kell mást tennie, mint honlapunkon időpontot foglalnia.

A tárlat végén találkozhatunk segédeinkkel, Mani-val és Kápé-val, a Pénzmúzeum kis robotjaival, akikkel akár el is beszélgethetnünk egy kávé mellett.

Apropó, kávé! Szeretettel várjuk vendégeinket a Pénzmúzeum kávézójába, vagy a Pénzmúzeum Panoráma Teraszon is, ahol számos, sokszínű program közül mindenki megtalálja a számára legkedvezőbbet.