Harry herceget és feleségét is meghívták III. Károly koronázási ünnepségére

Hírek2023. márc. 6.MTI, Növekedés.hu

Harry sussexi herceg és felesége, Meghan is kapott meghívót III. Károly király koronázási ünnepségére - tájékoztatta a hercek szóvivője a CNN-t.

- Megerősíthetem, hogy emailt kapott Őfelsége hivatalától a koronázással kapcsolatban. A herceg és a hercegné eldöntik, részt vesznek-e az eseményen - mondta a szóvivő.

Az ünnepségre május 6-án a Westminster apátságban kerül sor.A windsori uralkodói rezidencia közvetlen közelében lévő nagy-britanniai otthonuk, a Frogmore Cottage elhagyására kérte az udvar Harry herceget és amerikai feleségét, Meghan hercegnőt - közölte a házaspár szóvivője március 2-án.

Harry és Meghan jó ideje nem lakik állandó jelleggel a tíz hálószobás, műemléki védelem alatt álló rezidencián, hiszen három éve felhagytak a brit királyi család magas rangú tagjaiként rájuk háruló hivatalos feladatok ellátásával és Kaliforniában telepedtek le.

A ház mégis az övék volt eddig, hiszen Harry néhai nagymamájától, az életének 97., uralkodásának 71. esztendejében tavaly szeptemberben elhunyt II. Erzsébet királynőtől kapták ajándékba esküvőjük után.
   
A királyi család életével foglalkozó megfigyelők egybehangzó véleménye szerint most lett igazán különös jelentősége annak, hogy Harry részt vesz-e édesapja, III. Károly király május 6-i londoni koronázásán, mert ha a herceg nem utazik haza a ceremóniára, az a végleges szakítást jelentheti Harry és családja között.