Hat startup került be az MVM Edison inkubátor programjába

Hírek2024. jún. 4.MTI

Hat startup csapat innovatív megoldása, köztük digitális diákszövetkezet és tudásmegosztó ökoszisztéma került be az MVM Edison megújult inkubációs programjába - közölte az MVM.

A közlemény szerint a nyertes megoldások között van még személyre szabott, automatizált adatelemzés, okoshálózat-optimalizálás a fenntartható energiaátállás elősegítéséért, online HR döntéstámogató alkalmazás, valamint felhő alapú platform a munkaruhák és védőfelszerelések hatékony nyilvántartásáért.

A nyolc éve elindított programot az idén már nem startup versenyként, hanem nagyvállalati inkubációs programként hirdette meg az MVM Edison, amely hat hónapos felkészítést, szakértői mentorálást és dedikált támogatást kínál az ötletgazdáknak, akik nagyvállalati környezetben tesztelési lehetőséget is kapnak.

Végvári-Gerencsér Dorka, az MVM Smart Future Lab Zrt. senior innovációs design szakértője a közleményben elmondta: a kezdeményezés fő célkitűzése, hogy megtalálja az úttörő ötleteket, ezzel támogatva az innováció, a piaci rugalmasság, a hatékonyság és a hosszú távú növekedés előmozdítását.

Az inkubációs programot az MVM Smart Future Lab Zrt. vezeti, ehhez csatlakoznak az MVM Csoport szakterületi mentorai és a service design szakemberek. A félidős Mini Demo Day után a kiválasztott csapatok 8 millió forint támogatásban részesülnek, ezt prototipizálásra és tesztelésre használják.

A Demo Day nevű záróeseményen a startupok a szélesebb közönséggel is megoszthatják ötleteiket, az ígéretes startupok pedig akár együttműködési ajánlatot is kaphatnak az MVM Csoporttól - közölték.