Hegyekben jönnek az új sorozatok az HBO-ra

Hírek2019. dec. 19.Növekedés.hu

A listánkban azokból az alkotásokból csemegéztünk, amelyek majd az HBO-ra fognak érkezni.

Karácsonyi ének (Christmas Carol)

Ez a 3 részes minisorozat Dickens regényének egy egészen szokatlan feldolgozása, melyet Steven Knight (Tabu) jegyez forgatókönyvíróként és – többek között – Ridley Scott és Tom Hardy producerként. A rémmese gerincbizsergető utazás Ebenezer Scrooge lelkének sötét oldalába.

A kívülálló (The Outsider)

A borzongatás mestere, Stephen King 2018-ban megjelent, A kívülálló című regényén alapuló sorozat egy oklahomai kisvárosban játszódik, ahol egy 11 éves fiú megcsonkított holttestére bukkannak. A brutális tett elkövetője cáfolhatatlan(nak tűnő) bizonyítékok alapján a köztiszteletben álló helyi irodalomtanár (Jason Bateman), így Ralph Anderson nyomozó (Ben Mendelsohn) letartóztatja. Csakhogy a férfinak kikezdhetetlen alibije van. A kérdés tehát az, hogyan lehet egy ember egyszerre két helyen?

Avenue 5

Az alelnök készítője, Armando Ianucci egy mindezidáig kevésbé felfedezett műfaj, a sci-fi vígjáték területére merészkedik. A galaktikus turizmussal foglalkozó űrhajón játszódó sztori főszerepét ráadásul kedvenc házsártos diagnosztánk, Hugh Laurie (Dr. House) alakítja.

McMillions

Mark Wahlberg produceri közreműködésével érkezik a dokumentumfilm-sorozat, ami a McDonald’s és a Monopoly közös promóciós játékán milliókat elcsaló ex-rendőr biztonsági főnök történetét mutatja be. A férfi annál a cégnél dolgozott, ami a sorsjegyeket nyomtatta és éveken át csempészte ki a legértékesebb szelvényeket és adta tovább részesedésért cserébe. Az izgalmas sorozat megszólaltatja a nyerteseket és az FBI ügynököket is, akik végül elkapták a terv kiötlőjét.

The Third Day

Brad Pitt executive produceri közreműködésével, Jude Law-val és Naomie Harris-szel a főszerepben érkezik a Csernobil és a Nagy Katalin után az HBO és a Sky legújabb közös projektje, egy titokzatos szigeten játszódó minisorozat, ahol a helyiek bármit megtennének azért, hogy megőrizhessék a hagyományaikat.

The Plot Against America

Ez a minisorozat Philip Roth Pulitzer-díjas író könyvén alapul, melyben egy munkásosztálybeli zsidó család történetén keresztül egy olyan alternatív világ elevenedik meg, amelyben F. D. Roosevelttel szemben Charles Augustus Lindbergh repüléstörténeti hős, ám idegengyűlölő, náciszimpatizáns nyerte a választásokat 1940-ben, így az amerikai zsidóság is traumatizáló üldöztetéseket szenved el.

Run

Ebben a sorozatban, az ifjonc szerelmesek különös alkut kötnek: ha bármelyikük a titkos jelszót használja a jövőben, együtt szívódnak fel a világ elől. Ruby (Merritt Wever) már szinte el is felejtette első szerelmének tett ígéretét és belefásult a szürke hétköznapokba, amikor egyszer csak jön az üzenet egykori kedvesétől (Domhnall Gleeson)… életre szóló kaland veszi kezdetét.

The Undoing

A Susanne Bier (Hogy szeretsz?, Éjszakai szolgálat, Madarak a dobozban) rendezésében készült filmben Nicole Kidman egy sikeres terapeutát játszik, akinek egyik pillanatról a másikra összeomlik addig tökéletesnek tűnő élete: haláleset, eltűnt férj és egy sor rettenetes felismerés – ezekkel kell megküzdenie, hogy új életet tudjon a maga és a fia számára teremteni.

Lovecraft Country

Természetfeletti dráma Jordan Peele (Tűnj el!) és J.J. Abrams (Lost, Star Wars: Az ébredő Erő) tolmácsolásában, amely Matt Ruff 2016-os regénye alapján készült. A sorozat középpontjában a huszonöt éves Atticus Black áll. Miután apjának nyoma veszett, Black a barátjával, Letitiával és nagybátyjával, George-dzsal együtt útnak indul, hogy megkeresse az 1950-es évek faji szegregáció sújtotta Amerikájában. Ezzel elkezdődik a túlélésért folytatott küzdelmük, melynek során szembe kell szállniuk mind a fehér emberek Amerikájának rasszista támadásaival, mind azokkal a rosszindulatú szellemekkel, amelyek akár egy Lovecraft-regény lapjairól is leléphettek volna.

Patria

Fernando Aramburu bestseller regényét adaptálta az HBO Europe spanyol saját gyártású sorozata. A nyolcrészes széria azt mutatja be, miként hatott két baszk családra az ETA nevű terrorszervezet erőszakos ténykedése.

Visszatérés Epipoba

Oláh Judit dokumentumfilmje egy, a szocialista Magyarországon működő különleges tábort mutat be, ahová minden gyerek járni akart. Epipo ország lakóinak saját nyelvük, himnuszuk és dalaik is voltak. De a varázslatok mögött megalázás és abúzus rejtőzött.