Hektár Plusz nyílt napok az MKB Bank és az Agrárközösség együttes szervezésében

Hírek2019. okt. 31.Növekedés.hu

Az MKB Bank az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvánnyal (AVHGA) szoros együttműködésben új, az eddigieknél kedvezőbb finanszírozású agrár-hitelkonstrukciót vezetett be Hektár Plusz Termékcsalád néven, melynek kapcsán Hektár Plusz Nyílt Napokat szervez az Agrárközösség helyi irodáiban.

A június óta elérhető hitellehetőség az őstermelők, családi gazdálkodók és egyéni vállalkozók számára nyújt olyan személyre szabható finanszírozási lehetőséget, amely a vállalkozás életciklusához és a gazdálkodás szezonalitásához igazítható.

Az igénylők a finanszírozást termőföldvásárlásra – maximális 20 éves futamidővel –, illetve – maximum 10 éves futamidő mellett – mezőgazdasági tevékenységhez kapcsolódó beruházásra és fejlesztésre is fordíthatják, de maximum 5 éves futamidővel akár szabad felhasználású hitelként is igényelhetik. Mindemellett a termékcsalád hitelkiváltásra is használható.

November hónap folyamán az agrárium szereplői három helyszínen is tájékozódhatnak a további részletekről. A rendezvényeken az MKB Bank helyi fiókvezetői szakmai előadásokat tartanak és gyakorlati tapasztalatokkal, tanácsokkal látják el az érdeklődőket. A gazdálkodók segítséget kapnak gazdaságuk modernizációjához és a precíziós gazdálkodásra való átálláshoz, amely az Agrárközösség Kft. kiemelt célja.

A novemberi Hektár Plusz Nyílt Napok helyszínei:

  • November 4. hétfő: Kalocsa, 6300, Széchenyi út 6.
  • November 6. szerda: Hódmezővásárhely, Hód-Mezőgazda Zrt. Kiállítási Centrum, 6800, Aranyág kert 71. 
  • November 7. csütörtök: Kecskemét, 6000, Halasi út 29.