800 milliós többletbevétel az Appeninn-nél

Pénzügy2019. okt. 31.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

Sikeresen értékesítette három érdekeltségét, így összesen 784 millió forint bevételhez jut az ingatlanbefektetéssel foglalkozó Appeninn Nyrt. A Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett vállalat a Budapest, Egyenes út 4. cím alatt található ipari ingatlant tulajdonló üzletrészétől, a Kelenhegyi út 43. alatti iroda kisebb tulajdonrészétől, valamint biatorbágyi kereskedelmi ingatlanjától vált meg. A portfóliótisztítás, illetve a sikeres értékesítésekből származó bevétel a társaság akvizíciós terveinek megvalósítását alapozza meg.

Három sikeres ingatlan-adásvételről adott tájékoztatást az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde honlapján. A legnagyobb üzlet keretében a társaság közel 396 millió forintért értékesítette 5.160 négyzetméteres biatorbágyi kereskedelmi ingatlanját.

Továbbá a társaság döntést hozott a Budapest XIV. kerületében, az Egyenes út 4. szám alatt található, 1.867 négyzetméteres ipari ingatlant teljes egészében tulajdonló, 100 százalékos leányvállalatának eladásáról. Ez a tranzakció várhatóan az év végén zárul le; a vételárról a felek mintegy 293 millió forintban állapodtak meg. Megközelítőleg 95 millió forintért került eladásra az Appeninn egy másik fővárosi érdekeltsége, a XI. kerület Kelenhegyi út 43. szám alatti irodaépület kisebb tulajdonrésze.

Maga az ingatlanportfólió megtisztítása, valamint a sikeres adásvételekből származó bevétel is a további növekedést, akvizíciós terveket támogatja

– nyilatkozta Bernáth Tamás, a társaság az október 14-ei rendkívüli közgyűlésen megválasztott vezérigazgatója. A társaság az üzleti tevékenység fókuszterületein kívül eső vagyonelemeket magasabb kategóriájú, nagyobb értékű, hozamtermelő ingatlanokra tervezi cserélni az elkövetkezendő időszakban, a stratégiai célok mentén haladva, a részvényesi érték további növelése érdekében.