Hétfőtől elérhetők az OTP Banknál a Széchenyi Kártya Program új hitelei

Hírek2020. máj. 15.Növekedés.hu

Akár másfél évre is biztosítható bizonyos ágazatokban a munkabérek kifizetéséhez szükséges forrás az új Széchenyi Munkahelymegtartó Hitel segítségével. A konstrukció mellett a Széchenyi Kártya Program forgóeszköz-finanszírozási és beruházási célú lehetőségeit, és az NHP Hajrá forrásait is igényelhetik a vállalkozások az OTP Banknál.

Miközben márciusban 5,6 százalékkal csökkent az ipari termelés az egy évvel korábbihoz viszonyítva, egy hónap alatt mintegy 56 ezren veszítették el az állásukat a KSH legfrissebb adatai alapján, ami már érezteti a koronavírus-járvány gazdasági hatásait. Ebben a rendkívüli időszakban segíthet a nehéz helyzetbe került vállalkozásoknak a Széchenyi Munkahelymegtartó Hitel, amellyel bármely vállalkozás fedezheti 9 havi bérköltségét, mindössze 0,1 százalékos kamat mellett. Mi több, bizonyos kiemelt ágazatokban – mint az idegenforgalom –, akár 18 havi bérköltség is finanszírozható a konstrukcióval.

Úgy látjuk, hogy a gazdaságélénkítő intézkedések, amelyeket a Magyar Nemzeti Bank és a magyar kormány mutatott be az elmúlt időszakban, hatékony segítséget jelenthetnek az újfajta kihívásokkal szembesülő cégeknek. Tevékenységi körétől függetlenül, bármely mikro-, kis- vagy közepes vállalkozás biztos pénzügyi hátteret kaphat a munkabérek, vagy más kiadások fedezésére kialakított konstrukciókkal. De nagyon kedvező megoldásaink vannak azon cégvezetők számára is, akik valamilyen fejlesztéssel adnának új lendületet vállalkozásuknak

– mondta Wolf László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese.

A kormány által megújított Széchenyi Kártya Program lehetőségei között az OTP Banknál hétfőtől elérhető a munkahelymegtartó hitel, és a mellé igényelhető szabad-felhasználású Széchenyi Kártya Folyószámlahitel Plusz, amely csupán 0,1 százalékos kamat mellett nyújt hatékony megoldást az átmeneti fizetési nehézségek leküzdésére, akár 100 millió forintos kerettel. Az Agrár Széchenyi Kártya Plusz folyószámlahitelt az arra jogosult mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozások akár 0 százalékos kamattal is igényelhetik. A forgóeszköz-beszerzések finanszírozásához 0,2 százalékos kamattal vehető igénybe a Széchenyi Likviditási Hitel, amellyel maximum 250 millió forinthoz juthatnak a vállalkozások. Fejlesztési célokra pedig 0,5 százalékos kamattal, legfeljebb 1 milliárd forintig igényelhető a Széchenyi Beruházási Hitel Plusz.

A felsorolt konstrukciók és Magyar Nemzeti Bank növekedési hitelprogramjának újabb szakasza, az OTP Banknál már szintén elérhető NHP Hajrá forrásai mellett bármely vállalkozásnak érdemes áttekinteni a hitelintézetnél elérhető széles termék és szolgáltatási palettát. Legyen szó folyószámlahitelekről, faktorálási megoldásokról, fejlesztési forrásokról vagy akár mezőgazdasági támogatások előfinanszírozásáról, a vállalkozások igényeihez szabott konstrukciók stabil pénzügyi hátteret teremtenek a gazdasági társaságoknak ebben a bizonytalanságokkal teli időszakban is.