Hetvenezren SMS-t kapnak oltási időpont netes foglalására

Hírek2021. ápr. 21.MTI

Minél többen kapják meg a védőoltást, annál kevesebben betegednek, halnak meg, és annál közelebb kerülünk a normális élethez, valamint annál inkább megerősítjük a védelmet a járvány negyedik hullámával szemben - mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján szerdán.

György István, aki az országos oltási munkacsoport vezetője is, beszámolt arról, hogy a beoltottak száma szerda reggelre meghaladta a 3,36 milliót.

Jelezte: eddig 4 325 968-an regisztráltak az oltásra, és több mint kétharmaduk kapott már vakcinát.Az államtitkár bejelentette, a kormány kísérleti jelleggel kipróbál egy új időpontfoglaló rendszert.

Ez a lehetőség első körben 70 000 Budapesten, Pécsen, Debrecenben és Szegeden, valamint e városok környékén élő regisztrált előtt nyílik meg.

Ők szerdán sms-t kapnak, amelynek segítségével egy weboldalra belépve láthatják, hol, mikor jelentkezhetnek oltásra jövő hétfőn, kedden, szerdán.