Hogyan újult meg a közgazdaságtan a válság után?

Hírek2019. ápr. 19.Növekedés.hu

A közgazdaságtan megújulása a válság után, avagy a gazdaságtörténet tapasztalatai a gazdaságpolitikai döntésekben – ebben a témában szervez konferenciát a Magyar Közgazdasági Társaság és a Budapesti Corvinus Egyetem MNB-tanszéke.

A közgazdaságtan megújulása a válság után, avagy a gazdaságtörténet tapasztalatai a gazdaságpolitikai döntésekben témában szervez közös, angol nyelvű konferenciát a Magyar Közgazdasági Társaság és a Budapesti Corvinus Egyetem MNB-tanszéke 2019. április 26-án, pénteken 10 órától Budapesten, a Sofitel hotelben (Budapest, Széchenyi István tér 2.).

Pleschinger Gyula MKT-elnök és Lehmann Kristóf tanszékvezető köszöntőjét követően a konferencia nyitó előadását Claude Diebolt, a Francia Közgazdasági Társaság elnöke, a Strasbourgi Egyetem professzora tartja.

A nyitó előadást követően, 10 óra 45 perctől A gazdaságtörténeti tapasztalatok felhasználása a mai gazdaságpolitikai döntésekbencímmel hallgathatnak meg egy panelbeszélgetést az érdeklődők.

A panelbeszélgetés résztvevői: Claude Diebolt, a Strasbourgi Egyetem professzora; György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és -szabályozásért felelős államtitkára; valamint Dombi Ákos egyetemi docens, az ELTE Összhasonlító Gazdaságtan tanszékének vezetője.

A beszélgetés moderátora Halm Tamás, a Közgazdasági Szemle főszerkesztője, az MKT elnökségi tagja.

A közgazdaságtan megújulása a válság után – gazdaságpolitikai szempontból. Ez lesz a témája a konferencia második panelbeszélgetésének 12 óra 15 perctől. A beszélgetés résztvevői a Budapesti Corvinus Egyetem MNB-tanszékének munkatársai: Vonnák Balázs mesteroktató; Baranyai Eszter mesteroktató és Sebestyén Géza egyetemi docens. A beszélgetés moderátora: Lehmann Kristóf, a tanszék vezetője.