Kezdődik a Közgazdász Vándorgyűlés: A tudásalapú gazdaságról is fórumot tartanak

Hírek2024. szept. 4.Növekedés.hu

Hogyan tudnánk jobban bánni a tudással és a tőkével a régióban? És a Kárpát-medencében? Mit segíthetnek ebben a magyar közgazdasági társaságok?

A 62. Közgazdász-vándorgyűlésen hagyományteremtő szándékkal rendezi meg az MKT Kelet-közép-európai Szakosztálya az MKT-elnökök kerekasztalát, amelynek keretében a négy magyar közgazdász társaság elnökei beszélik át a négy nemzetrész - Erdély, a Felvidék, a Vajdaság és Magyarország – és az ezek társadalmi és gazdasági környezetét jelentő államok gazdasági kihívásait.

A fókuszban a tudásalapú gazdaságra történő átállás áll, amelyről a négy nemzetrész eltérő vállalkozói kultúráinak fényében beszélget Hervay Rozália, a Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság elnöke, Nagy Károly, a Romániai Magyar Közgazdász Társaság elnöke, Pleschinger Gyula, a Magyar Közgazdasági Társaság elnöke és Ralbovszki Gyetvai Tímea, a Vajdasági Magyar Közgazdász Társaság elnöke.

A szekciót Balog Ádám, az MKT Kelet-közép-európai Szakosztályának elnöke, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara általános alelnöke moderálja.

A panelbeszélgetés szeptember 6-án, pénteken 8:30-kor kezdődik a Nyíregyházi Egyetemen - és a konferenciát követő héten megtekinthető lesz a honlapon és az MKT YouTube-csatornáján.