Közgazdász-vándorgyűlés: A fenntarthatóságról is lesz fórum

Hírek2024. szept. 4.Növekedés.hu

A fenntarthatóság és a vállalati versenyképesség összefüggéseiről szervez szekciót a 62. Közgazdász-vándorgyűlésen, szeptember 6-án 11 óra 30 perctől az MKT Fenntarthatósági Szakosztálya.

A szekció bevezető előadásait Beck Zsófia, a Boston Consulting Group regionális energiaiparért felelős ügyvezető igazgató partnere; Kandrács Csaba, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke; Raisz Anikó, az Energiaügyi Minisztérium környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkára, Ürge-Vorsatz Diána fizikus, klímakutató, egyetemi tanár, CEU, az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testületének (IPCC) alelnöke és Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde Nyrt. vezérigazgatója, az MKT Fenntarthatósági Szakosztályának elnöke tartják.

A bevezetőket követő kerekasztal-beszélgetés résztvevői: ifj. Chikán Attila, az Alteo Nyrt. elnök-vezérigazgatója; Mátrai Károly, az MVM Csoport vezérigazgatója és Tóth Szabolcs, a Waberers Nyrt. vezérigazgató-helyettese. A beszélgetést Szalay Rita, a PwC Magyarország igazgatója moderálja.