Honvédségi járművek hordják a vizet Solymárra

Hírek2022. júl. 1.MTI

Megérkeztek a honvédség szállítójárművei a vízellátási problémákkal küzdő Solymárra.

Péntek délután megérkezett Solymárra és munkába állt a Magyar Honvédség két, nyolc köbméteres vízszállító autója.

A helyszínen Menczer Tamás, Pest megye 2. számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője az MTI-nek elmondta: ezzel megduplázták a tengelyen, vagyis autóval történő vízszállítási kapacitást.

Hozzátette: a honvédség autói a nagyméretű járművekkel is megközelíthető, Panoráma utcai víztározó medencét töltik folyamatosan, míg a vízszolgáltató két autója a Jókai utcait, ahonnan szivattyúval juttatják el a vízhiányos területeket ellátó legfelső medencébe a vizet.

A négy, összesen 32 köbméter kapacitású autó napi 24 órában dolgozik, egy "kör" - vagyis a víz felvétele, Solymárra szállítása és betáplálása a medencébe - másfél órát vesz igénybe. A tározók kétszáz köbméteresek.

Menczer Tamás hangsúlyozta: a csütörtökön két autóval, éjjel-nappal folytatott feltöltésnek is volt eredménye, péntek reggel Hutweide településrészen olyan helyeken is volt - igaz, csak rövid ideig - víz, ahol már napok óta nem folyt a csapból.

Láttuk tehát, hogy az autós rátöltésnek van értelme

- mondta, és reményét fejezte ki, hogy a megduplázott kapacitással elérik, hogy legalább időszakosan Solymár valamennyi településrészén legyen víz.

Ez a cél, ezért dolgozunk minden erőnkkel

- tette hozzá Menczer Tamás.