Új kikötő nyílt a magyar tengeren

Hírek2022. júl. 1.MTI

Balatonfüreden megnyílt hazánk legnagyobb tavának legújabb kikötője, a Kékszalag Port. A 140 vitorláshajónak és 40-50 kézi hajtású vízisporteszköznek helyet biztosító új balatoni kikötő új korszakot nyithat a hazai vitorlázásban.

Újabb fejlesztés Balatonfüreden

Ünnepélyes keretek között megnyílt a Balaton legújabb kikötője, a Kékszalag Port, amely a Magyar Vitorlás Szövetség, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a balatonfüredi önkormányzat beruházásában valósult meg. 

Bóka István, Balatonfüred polgármestere örömét fejezte ki, hogy ismét egy magas minőséget biztosító komplexummal lett gazdagabb a város.

Úgy gondolom, hogy az elmúlt időszak beruházásainak eredménye már most kézzel fogható. A komplex projekt keretében elkészült a Balaton első ötcsillagos szállodája a LUA Resort, megújul városunkban a Füred Camping több ütemben, és őszre elkészül a területen az egyedülálló konferenciaközpont is. A Kékszalag Port pedig Balatonfüred fontos megállópontja, mely erősíti elköteleződésünket a szabadidősportok, ezen belül is a vízisportok iránt

- fogalmazott a balaton-parti város vezetője.

Mindenki előtt nyitva áll

Gerendy Zoltán, a vitorlás szövetség elnöke köszöntőjében kiemelte, a Kékszalag Port megnyitásával új korszak kezdődött a hazai vitorlázásban és nagyon komoly minőségi szintet lépett maga a sportszakmai szervezet is, hiszen új otthonra lelt.

Ez nem csupán egy kikötő, hanem találkozópontja a hazai vitorlázásnak. A Kékszalag Port kapuja a vitorlástársadalom előtt nyitva áll, itt otthonra lel a szabadidős túravitorlázó családoktól egészen az olimpikonjainkig mindenki, aki a szél és a Balaton szerelmese. A Magyar Vitorlás Szövetség, és talán bátran mondhatom a Magyar Kajak-Kenu Szövetség nevében is, hogy ez egy hatalmas lehetőség, ugyanis még többekkel ismertethetjük és szerettethetjük meg sportágainkat

- mondta.

140 vitorlásnak lesz elég hely

Holczhauser András, a helyi szabadidőközpont ügyvezetője, a Kékszalag Port vezetője kiemelte: ez a létesítmény büszkélkedhet a környező marinák közül a legtöbb vendéghellyel.

A teljes beruházás szeptemberre készül el, akkora épül fel a parti létesítmény - tette hozzá.

A Balatonfüredi Vízisport és Szabadidő Központ mintegy 2,1 milliárd összegű támogatással valósul meg. A kikötő mintegy 140 vitorláshajónak és 40-50 kézi hajtású vízisporteszköznek biztosít helyet.