Idén is elindítja női vállalkozókat segítő programját a Hiventures

Hírek2020. márc. 7.MTI

A női vállalkozók segítésére indította el a múlt héten immár második alkalommal a Hiventures kockázati tőkealap StartupHER programját, amelyben a sikeres pályázók ötleteik megvalósításához 15 millió forintos inkubációs befektetésben részesülnek - közölte a Hiventures kockázati tőkealap.

A programmal a Hiventures a női vállalkozások térnyerését akarja segíteni, ugyanis a tőkebefektető társaság portfóliójában is rendkívül alacsony a női cégtulajdonosok, vezetők száma. A 258 startup közül mindössze 5 olyan van, amelyben kizárólag hölgyek tevékenykednek, és 78 a férfiak és nők által együtt alapított vállalkozás. A Hiventures által segített 692 cégalapítónak mindössze 13,3 százaléka hölgy - tették hozzá.

Közleményük szerint a programra a startupoknál dolgozó, saját vállalkozást működtető, annak beindításán gondolkodó, illetve a munka világába hosszabb szünet után visszatérő nők jelentkezhetnek április 17-ig. A projektek először egy előszűrésen esnek át, majd a szerencsések részt vehetnek egy ingyenes, kétszer egynapos képzésen.

Az interaktív előadásokon a szakértők igyekeznek minden olyan hasznos ismerettel felvértezni a csapatokat, amelyek szükségesek vállalkozási ötletük megvalósításához - áll a közleményben. 

Korábbi tájékoztatásuk szerint tavaly a StartupHer programra 400 csapat jelentkezett, és 10 csapat vehetett részt szakmai továbbképzésen. A programban 15 milliós befektetést 2 csapat kapott, további 7 innovatív megoldás nyerte el a Hiventures inkubációs befektetési menedzsereinek mentori, szakmai segítségét.

Az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures, Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb kockázati tőkealapjaként, európai uniós és saját forrásból, több mint 100 milliárd forintnyi tőkével segíti a hazai kis- és középvállalkozói szektort, valamint a startupokat inkubációs, magvető és növekedési befektetési életszakaszokban.