Így néz ki a sikeres üzletemberek estéje!

Hírek2018. máj. 16.Növekedés.hu

Sokat hallottunk már azokról a sikeres üzletemberekről, akik már napfelkelte előtt talpon vannak és már azelőtt meghódítják a világot, mielőtt az átlagembernek egyáltalán csörögne az ébresztőórája. De mivel töltik az estéjüket?

Az utolsó dolog, amit alvás előtt tesz az ember nagyban befolyásolja azt, hogy milyen lesz a kedve és mennyi energiával ébred fel másnap reggel a kutatások szerint. A lefekvés előtti teendők a fizikai és szellemi egészség megőrzését is meghatározzák, a sikeres cégvezetők számára tehát az is kulcsfontosságú, hogy mivel töltik estéjüket.

Bill Gates

Forrás: Wikimedia Commons

A Microsoft milliárdosa igazi könyvmoly: minden este lefekvés előtt egy órát olvas, mindenféle témában. Évi ötven könyvet olvas el átlagban, ez nagyjából heti egyet jelent. Listát vezet azokról a könyvekről, amelyeket véleménye szerint mindenkinek el kellene olvasnia. A napi rendszeres esti olvasás hozzájárulhat a jó elalváshoz és jelentősen csökkenti a stresszt a kutatások szerint.

Oprah Winfrey

Az üzletasszony, színésznő, producer és televíziós műsorvezető a meditációra esküszik – olyannyira, hogy még egy saját meditációs applikációt is létrehozott. A meditációról bár mindenki hallott, mégis kevesen próbálják ki. Pedig a meditálás segít csökkenteni a fájdalmat, stresszt, a depressziót és a szorongást is.

Elon Musk

Sokan el sem tudjuk képzelni a munkanapjukat a koffein frissítő hatása nélkül, így van ezzel a SpaceX és a Tesla vezérigazgatója is, aki régebben naponta nyolc üveg diétás kólát és két csésze kávét is elfogyasztott. Elmondása szerint azóta rájött, hogy ez mennyire káros a szervezete számára, manapság hat órával elalvás előtt már egyáltalán nem fogyaszt koffein tartalmú italt.  

Barack Obama

Az Egyesült Államok 44. elnöke a Newsweeknek adott interjújában árulta el, hogyan is néz ki egy estéje: „Ha tehetem, akkor a családommal vacsorázok, majd játszok egy kicsit a gyerekeimmel. Ezt követően egy rövid ideig még a papírmunkával foglalkozom körülbelül fél 12-ig. Mielőtt lefeküdnék aludni mindig olvasok egy kicsit.”

Stephen King

A horror és sci-fi történetek sikeres írója szerint elalvás előtti teendői ugyanolyanok, mint bármely átlagemberé, kivéve két dolgot: fogmosás után mindig kezet is mos. Hogy miért, azt nem tudja. Ahogy azt sem, hogy miért fontos, hogy a párnája mindig ugyanabban a pozícióban legyen lefekvéskor.

Sheryl Sandberg, a Facebook ügyvezető igazgatónője

Forrás: Wikimedia Commons

A Facebook ügyvezető igazgatónőjének első dolga, hogy kikapcsolja a mobiltelefonját elalvás előtt, bármennyire is nehezére esik. Elmondása szerint lefekvés előtt mindig ellenőrzi az e-mailjeit, így tud csak nyugodtan elaludni. Kutatások szerint a telefon képernyőjének kék és fehér fénye megakadályozza, hogy az agy felszabadítsa a melatonint nevű hormont, amely segíti az elalvást, sőt, a fények azt az üzenetet küldik az agynak, hogy nappal van.

Kenneth Chenault, az American Express ügyvezetője

Az American Express ügyvezetője minden este papírra veti azt a három dolgot, amit a következő nap mindenképpen szeretne megvalósítani. A példáját érdemes követni: egy kutatás szerint, aki felírja a teendőit annak jelentősen javulnak az időgazdálkodási készségei. A kutatás eredménye alapján azok, akik előre terveztek azok sokkal sikeresebbek lettek, mint akik nem.