Így néz ki a sikeres üzletemberek estéje!

Hírek2018. máj 16.Növekedés.hu

Sokat hallottunk már azokról a sikeres üzletemberekről, akik már napfelkelte előtt talpon vannak és már azelőtt meghódítják a világot, mielőtt az átlagembernek egyáltalán csörögne az ébresztőórája. De mivel töltik az estéjüket? Az utolsó dolog, amit alvás előtt tesz az ember nagyban befolyásolja azt, hogy milyen lesz a kedve és mennyi energiával ébred fel másnap reggel a kutatások szerint. A lefekvés előtti teendők a fizikai és szellemi egészség megőrzését is meghatározzák, a sikeres cégvezetők számára tehát az is kulcsfontosságú, hogy mivel töltik estéjüket.

Bill Gates

A Microsoft milliárdosa igazi könyvmoly: minden este lefekvés előtt egy órát olvas, mindenféle témában. Évi ötven könyvet olvas el átlagban, ez nagyjából heti egyet jelent. Listát vezet azokról a könyvekről, amelyeket véleménye szerint mindenkinek el kellene olvasnia. A napi rendszeres esti olvasás hozzájárulhat a jó elalváshoz és jelentősen csökkenti a stresszt a kutatások szerint.

Oprah Winfrey

Az üzletasszony, színésznő, producer és televíziós műsorvezető a meditációra esküszik – olyannyira, hogy még egy saját meditációs applikációt is létrehozott. A meditációról bár mindenki hallott, mégis kevesen próbálják ki. Pedig a meditálás segít csökkenteni a fájdalmat, stresszt, a depressziót és a szorongást is.

Elon Musk

Sokan el sem tudjuk képzelni a munkanapjukat a koffein frissítő hatása nélkül, így van ezzel a SpaceX és a Tesla vezérigazgatója is, aki régebben naponta nyolc üveg diétás kólát és két csésze kávét is elfogyasztott. Elmondása szerint azóta rájött, hogy ez mennyire káros a szervezete számára, manapság hat órával elalvás előtt már egyáltalán nem fogyaszt koffein tartalmú italt.  

Barack Obama

Az Egyesült Államok 44. elnöke a Newsweeknek adott interjújában árulta el, hogyan is néz ki egy estéje: „Ha tehetem, akkor a családommal vacsorázok, majd játszok egy kicsit a gyerekeimmel. Ezt követően egy rövid ideig még a papírmunkával foglalkozom körülbelül fél 12-ig. Mielőtt lefeküdnék aludni mindig olvasok egy kicsit.”

Stephen King

A horror és sci-fi történetek sikeres írója szerint elalvás előtti teendői ugyanolyanok, mint bármely átlagemberé, kivéve két dolgot: fogmosás után mindig kezet is mos. Hogy miért, azt nem tudja. Ahogy azt sem, hogy miért fontos, hogy a párnája mindig ugyanabban a pozícióban legyen lefekvéskor.

Sheryl Sandberg, a Facebook ügyvezető igazgatónője

A Facebook ügyvezető igazgatónőjének első dolga, hogy kikapcsolja a mobiltelefonját elalvás előtt, bármennyire is nehezére esik. Elmondása szerint lefekvés előtt mindig ellenőrzi az e-mailjeit, így tud csak nyugodtan elaludni. Kutatások szerint a telefon képernyőjének kék és fehér fénye megakadályozza, hogy az agy felszabadítsa a melatonint nevű hormont, amely segíti az elalvást, sőt, a fények azt az üzenetet küldik az agynak, hogy nappal van.

Kenneth Chenault, az American Express ügyvezetője

Az American Express ügyvezetője minden este papírra veti azt a három dolgot, amit a következő nap mindenképpen szeretne megvalósítani. A példáját érdemes követni: egy kutatás szerint, aki felírja a teendőit annak jelentősen javulnak az időgazdálkodási készségei. A kutatás eredménye alapján azok, akik előre terveztek azok sokkal sikeresebbek lettek, mint akik nem.

SIKERSZTORIK
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Vagyonokat keresnek a topmenedzserek, de milyen áron?
Ez a munka hatalmas nyomással jár – ezt pedig a magánéletüket viseli meg.
Siker2018. dec 6.
Hogyan szerezte mesés vagyonát a Rockefeller család?
Mohó, pénzéhes kapitalista vagy egy üzleti zseni, aki a semmiből építette fel magát? Rockefeller nem volt jó képességű gyerek mégis a világ leggazdagabb embere lett – miközben egy valamire mindig kínosan ügyelt.
Siker2018. júl 29.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem figyelünk eléggé a beszélgető partnerünkre.
Siker2018. nov 30.
40 éves nőként hozott létre dollármilliárdos vállalkozást
Therese Tucker feláldozta nyugdíjkori megtakarításait, hitelkártyái teljes keretét és felvett lakására egy második jelzáloghitelt is. Súlyos kockázatot vállalt, de bejött.
Siker2019. jan 11.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.