Ilyen cég még soha nem volt a magyar tőzsdén

Hírek2019. jan. 14.Növekedés.hu

Sikeres zártkörű tőkebevonást követően megkezdődött a kereskedés a CyBERG Corp. Nyrt., a KAJAHU étterem- és technológiai franchise tulajdonosa részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde középvállalati igényekre szabott Xtend piacán.  Végh Richárd – BÉT elnök-vezérigazgató; Rózsa Balázs – CyBERG vezérigazgató; Szabó Erik – CyBERG vezérigazgató-helyettes Ünnepélyes csengetéssel indult a kereskedés a Budapesti Értéktőzsde Xtend Piacán a CyBERG Corp. Kereskedelmi, Szolgáltató és Vendéglátó Nyilvánosan Működő Részvénytársaság („CyBERG Corp.”) részvényeivel csütörtökön. 

A cég részvényeivel 1.800,- Ft-os áron kezdődött meg a kereskedés, az induló 5,370 milliárd Ft-os piaci kapitalizáció a korábbi zártkörű tőkeemelés alapján alakult ki.
A CyBERG Corp. tavaly októberben regisztrálta részvényeit a BÉT Xtend piacán, majd novemberben zártkörű tőkeemelést hajtott végre, amely során
tulajdonrészt vásárolt többek között az OTP Alapkezelő, a Generali Alapkezelő, az Equilor Alapkezelő, az Amundi Alapkezelő és az Accord Alapkezelő egyes befektetési alapjai, az Uniqa Biztosító, valamint a Horizont Magánnyugdíjpénztár és a Prémium Önkéntes Nyugdíjpénztár is.

Mit lehet tudni a CyBERG-ről?

A 2015-ben alapított CyBERG Corp. Nyrt. a KAJAHU rendszergasztronómiai franchise tulajdonosa és fejlesztője.
A KAJAHU egy digitális közösségi étteremlánc koncepció, amely a technológia és a vendéglátás összeházasításán keresztül egy egyedülálló hibrid modellként számít úttörőnek a világpiacon.
A Kajahu-koncepció egy nagyon trendi, „cyber” beütésű fast casual dining étteremlánc ötlete. Vannak olyan éttermek, amelyek átmenetet képeznek a gyorséttermek (a fast food) és a hagyományos éttermek (casual dining) között. Ha Magyarországon is ismert láncokra gondolunk, ilyesmi a Vapiano, vagy a mind több Padthai Wokbar, de akár idesorolható a benzinkutakról ismert Marché hálózat is. A rendkívül dinamikusan növekvő vállalat 2018-ban öt országra vonatkozóan értékesített területfejlesztői franchise-jogot, így
a következő években Szlovákiában, Csehországban, Lengyelországban, Ausztriában és Magyarországon legalább 83 CyBERG Nyrt. egység nyílik.
Az első, budapesti étterem több szakmai díjat nyert az elmúlt három évben (MasterCard: Év kereskedője, DreamJobs: Szerethető munkahely). A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett cég az éttermi hálózatra építve folyamatosan fejleszti közösségi mobil szolgáltatásait és saját digitális platformját, így válik a jövőben egy adatalapú technológiai nagyvállalattá.

CyBERG: Facebook + McDonald's

A tőkeemelés keretében, 170.888 darab, a korábban forgalomban lévő „A” sorozatú törzsrészvényekkel azonos sorozatba tartozó, 100,- Ft névértékű, névre szóló, dematerializált részvény kibocsátására került sor. Ezzel a Társaság 281.300.000,- Ft összegű alaptőkéje 298.388.800,- Ft-ra emelkedett, míg a zártkörű tőkeemelés során rendelkezésre bocsátott 307.598.400,- Ft összeg többi része a vállalat tőketartalékába került.
„A CyBERG egy technológiai növekedési sztori, az általunk indított KAJAHU lánc a Facebook és a McDonald’s keveréke. 
Az a tervünk, hogy létrehozunk egy olyan globális technológiai vállalatot, amely forradalmasítja a klasszikus rendszergasztronómiai üzleti modellt. A bevont tőkéből felépítjük a társaság központi menedzsmentjét, elindítjuk a franchise hálózat nemzetközi értékesítését és továbbfejlesztjük a hibrid modellünk digitális szolgáltatásait.” – vázolta fel a terveket Rózsa Balázs, a Társaság vezérigazgatója. „Örömmel tölt el bennünket az a tény, hogy egy újabb cég kereskedése indul el a BÉT Xtend középvállalati piacon egy sikeres tőkebevonást követően. A CyBERG Corp. egy korai fázisú, új üzleti modellű cég, amely gazdasági mutatói és nyilvánvaló szakmai sikerei által sikeresen szólított meg a magánbefektetők mellett számos hazai intézményi befektetőt is a BÉT Xtenden. Bízunk benne, hogy a CyBERG a friss tőke birtokában folytatni tudja a dinamikus növekedést.”mondta Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde elnök-vezérigazgatója. A vállalatról korábban már itt írtunk részletesebben.