India legnagyobb informatikai vállalkozása csatlakozik a Tanítsunk Magyarországért Programhoz

Hírek2024. okt. 16.MTI

Mostantól ingyenesen elérhetővé válik a Tata Consulting Services go Innovate Together programja a Tanítsunk Magyarországért Programban résztvevő mentoroknak és mentoráltaknak, akik így a jövő jól fizető munkahelyeire készülhetnek fel játékosan.

Újabb nagyvállalat, a Tata Consulting Services (TCS) is csatlakozik a Tanítsunk Magyarországért programhoz. A vállalat a go Innovate Together (goIT) digitális innovációs és karrierorientációs program keretében nyújt segítséget, amely a STEM területekre fókuszálva segít a diákoknak felfedezni és fejleszteni képességeiket. 

A vállalat a

go Innovate Together (goIT)

digitális innovációs és karrierorientációs program keretében nyújt segítséget, amely a STEM területekre fókuszálva segít a diákoknak felfedezni és fejleszteni képességeiket. A cél, hogy felkeltsék a következő generációk érdeklődését a technológiai pályák iránt, és lehetőséget biztosítsanak számukra a jövőben is sikeres karrier építéséhez.

A goIT egyik célja azoknak a diákoknak a bevonása, akik elsősorban nem a technológiai szektorban keresnek karriert vagy egyéb okokból kiesnek az oktatási rendszerből. A 42 országban aktív kurzusok résztvevőinek 69%-a marginalizált vagy rászoruló közösségekből származik, de a program segítségével hitet és bizonyosságot nyernek, hogy akár a STEM-szakmák is elérhetők számukra.

Az idei évben több, mint 800 egyetemista mentor mentorál közel 4000 lehetőségektől távol élő 7-8. osztályos diákot több mint 100 iskolában. Dr. György László, a Tanítsunk Magyarországért program kormánybiztosa az együttműködési megállapodás kapcsán elmondta:

A mostani tanévtől kezdődően a mentorok számára több ingyenes, hasznos tréning válik elérhetővé, melyek segítségével mentoráltjaik készségeit és képességeit az eddiginél is hatékonyabban tudják fejleszteni. Sok múlik azon, hogy fel tudjuk-e kelteni az általános iskolások figyelmét a természettudományos tárgyak iránt. A magyar jövő azon múlik, hogy ők megértik-e technologizált világunkat és a maguk javára tudják-e hasznosítani.