Ingyenes filmes képzés indul

Hírek2017. okt 1.Növekedés.hu

A hazai filmgyártás versenyképességének fokozása érdekében indított Filmipari Képzési Program keretében a Filmalap saját szervezésű, 17 filmes szakterületet érintő, ingyenes képzés sorozatot indít októbertől. Jelenleg Magyarországon a film az egyik legkeresettebb kulturális termék, a filmgyártás pedig az egyik legsikeresebb gazdasági ágazat. A Filmalap Képzési és Innovációs Igazgatósága októberben elindítja a Fast Forward Program-ot, mely elsősorban a magyar filmipar fenntarthatóságának megalapozását és a folyamatos szakmai fejlődés alapjainak megteremtését szolgálja. A program küldetése, hogy a hazai szakmai környezetből jelenleg hiányzó, rövid képzésekkel fejlessze a szakembereket és belépési lehetőséget nyújtson a filmszakma iránt érdeklődők számára. Az újonnan induló képzéseken elsősorban nemzetközi szakemberek és oktatók adják át ismereteiket. A szakterületek és az előadók kiválasztására a nemzetközi filmgyártásban járatos, vezető producerekkel való egyeztetést követően került sor. Az első „pilot” tanév ingyenes előadásai olyan izgalmas filmszakmai területekre koncentrálnak, amelyek eddig nem vagy csak kevés hangsúllyal jelentek meg a hazai oktatásban. A Fast Foward Program 2017 októbertől 2018 tavaszáig a tervek szerint 17 szakterületet érintő képzés sorozatot kínál az akciófilm rendezéstől, az utómunkán és a filmzeneszerzésen át egészen a filmmarketingig. A Filmalap célja, hogy az első év során a hazai filmeseknek minél több szakterületbe nyújthasson betekintést, melyek közül később – igény szerint – hosszabb és részletesebb képzések is következhessenek. A 2017-2018-as képzések szélesebb körű nyitott előadásokból és projekt alapú, személyre szabott, intenzív műhelymunkákból állnak, melyek résztvevőit a szervezők az előzetesen beküldött projektek alapján választják ki. A hazai filmszakma szinergiáit kihasználva a workshopok jelentős részét szakmai partnerekkel (ELTE, MOME, Metropolitan stb.) együttműködve szervezi a Filmalap.

SIKERSZTORIK
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Így osztja be idejét a világ leggazdagabb embere
Jeff Bezos szerint szükség van nagy ívű, hosszú távú víziókra, azonban időnk, energiánk túlnyomó részét rövid távú, 2-3 évre vonatkozó célkitűzésekre kell összpontosítani.
Siker2019. márc 17.
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
100 éve nem volt ekkora vagyonuk az amerikai ultragazdagoknak
Ijesztő: ilyen arányokra utoljára az 1920-as évek végén, még a nagy gazdasági világválság kitörése előtt volt példa.
Pénzügyek2019. feb 26.
Ezek a legkedveltebb nászutas célpontok
A rangsor első helyére a görögországi Santorini került, nem véletlenül, hiszen a lenyűgöző kék-fehér épületeiről híres vulkanikus sziget Görögország egyik legszebb turisztikai célpontja. Mutatjuk a többit is.
Hírek2019. márc 15.