Ingyenes internetet kapnak az általános iskolák tanulói és tanárai

Hírek2021. márc. 13.Növekedés.hu

Elérhetővé tették tavaly ősszel a középiskolás tanulók és pedagógusok számára az ingyenes internetet, a lehetőséget most kibővítették az alapfokú köznevelési intézmények összesen közel 800 ezer diákjára és tanárára is - jelentette be az ITM.

A kormány 2020. novemberében tette ingyenessé a helyhez kötött internet-hozzáférési szolgáltatásokat a digitális munkarendre átállt középiskolai pedagógusok és tanulók számára a veszélyhelyzet idejére - áll az ITM közleményében.

A szolgáltatásra jogosultak, azaz az előfizetéssel rendelkező pedagógusok, diákok vagy a szüleik a szolgáltatóknál jelezhették a díjmentes lehetőség iránti igényüket.

A koronavírus-járvány harmadik hullámának megérkezésével, a fertőzés terjedésének lassítása érdekében újabb veszélyhelyzeti intézkedések bevezetése vált szükségessé. A kormány elrendelte a digitális munkarendre történő átállást az alapfokú oktatást folytató intézményekben is.

A családok terheinek enyhítése céljából 2021. márciusára ingyenessé tették a helyhez kötött internet hozzáférést az alapfokú köznevelési intézmények tanulói, pedagógusai számára. A középfokú köznevelésben és a szakképzésben résztvevők régebben fennálló kedvezményét pedig újabb 30 nappal hosszabbították meg.

Az alapfokú intézményekre kiterjesztett ingyenes internet mintegy 720 ezer tanuló és további 75 ezer pedagógus számára jelent könnyebbséget, mintegy fél milliárd forintot hagy családjaiknál.

A kedvezményre jogosult előfizetők egyéni szolgáltatójuknál kezdeményezhetik a szolgáltatási díj jóváírását.