ITM: Már lehet jelentkezni az egyetemek, főiskolák jövő szeptemberben induló képzéseire

Hírek2021. dec. 23.Növekedés.hu

„Elindult a felsőoktatási felvételi eljárás, mától lehet jelentkezni a 2022 szeptemberében induló alap-, osztatlan és mesterképzésekre, valamint a felsőoktatási szakképzésekre” – jelentette be Schanda Tamás. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese elmondta: a továbbtanulni készülőknek a hiteles és pontos információkért a megújult felvi.hu oldalra érdemes ellátogatniuk.

A most induló felvételi eljárási folyamat az évek óta megszokott módon elektronikusan zajlik, a diákok egyszerűen és könnyen adhatják be a jelentkezésüket. Az egyetemekre, főiskolákra bejutók már egy alapjaiban megújult felsőoktatási rendszerben szerezhetnek a munkaerő-piaci kereslethez igazodó végzettséget.
A diploma minden számottevő felmérés szerint jelentősen javítja az elhelyezkedési lehetőségeket és kiemelkedő bérezést garantál.
A magyar kormány elkötelezett abban, hogy a hazai felsőoktatás egészét, beleértve annak minden szereplőjét, a hallgatókat, a tanárokat és a kutatókat érdekeltté tegye a minél sikeresebb, nemzetközi szinten is elismerést kiváltó eredmények felmutatásában. Az érdeklődők háromszázféle alapképzésből válogathatnak 15 képzési területen, mesterképzésen pedig 450 féléből, emellett számos felsőoktatási szakképzés is várja a jelentkezőket.
Annak érdekében, hogy a magyar fiatalok a jövő nyertesei legyenek, a kormány célul tűzte ki egy magasabb minőséget nyújtó és teljesítményelvű rendszer létrehozását. Egy olyan kiszámítható és az eddiginél rugalmasabb működési környezetet kívántunk kialakítani, amely jelentősen növeli a magyar fiatalok képzésének színvonalát. Az új fenntartói modell sikerességét igazolja a nemzetközi gyakorlat is, hiszen a világ legjobb tíz egyeteméből hét alapítványi formában működik. Az érdeklődök januárban az Educatio szakkiállításon ismerkedhetnek meg az egyetemek kínálatával.
– fejtette ki Schanda Tamás.