Itthon kétszer gyorsabban drágulnak az ingatlanok, mint az EU-ban

Hírek2018. okt 11.Növekedés.hu

Miközben az Európai Unió országaiban átlagosan 4,3 százalékkal emelkedtek az ingatlanárak egy év alatt, addig Magyarországon 10,4 százalékkal.  Egy év alatt, júliusig összességében gyorsuló mértékben növekedtek idén a lakásárak az Európai Unióban. Ezekben az országokban mérték a legnagyobb áremelkedést: Szlovénia, Írország, Portugália és Magyarország. Az Európai Unióban és az eurozónában átlagosan egyaránt 4,3 százalékos növekedést mutatnak a számok. A V4 országokban általában lassúbb volt a drágulás.  Mindössze két uniós államban csökkentek a lakásárak: Svédországban 1,7, illetve Olaszországban 0,2 százalékkal, utóbbi esetben a bankrendszeren belül megmaradt rossz követelések kiugróan magas aránya lassítja a lakáspiacot. A magyar befektetőket érdekelheti, hogy Horvátországban szinte stagnálnak az árak.    

SIKERSZTORIK
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Vagyonokat keresnek a topmenedzserek, de milyen áron?
Ez a munka hatalmas nyomással jár – ezt pedig a magánéletüket viseli meg.
Siker2018. dec 6.
Hogyan szerezte mesés vagyonát a Rockefeller család?
Mohó, pénzéhes kapitalista vagy egy üzleti zseni, aki a semmiből építette fel magát? Rockefeller nem volt jó képességű gyerek mégis a világ leggazdagabb embere lett – miközben egy valamire mindig kínosan ügyelt.
Siker2018. júl 29.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem figyelünk eléggé a beszélgető partnerünkre.
Siker2018. nov 30.
40 éves nőként hozott létre dollármilliárdos vállalkozást
Therese Tucker feláldozta nyugdíjkori megtakarításait, hitelkártyái teljes keretét és felvett lakására egy második jelzáloghitelt is. Súlyos kockázatot vállalt, de bejött.
Siker2019. jan 11.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.