Először tölti be nő ezt a nagyon fontos tisztséget

Elemzések2018. okt 11.Növekedés.hu

Újabb olyan pozíció került női kézbe amire korábban még nem volt példa: ezúttal az IMF főközgazdászának neveztek ki egy indiai közgazdásznőt. Megnéztük, mennyire emelkedett a nők befolyása és a női cégvezetők aránya hazánkban és külföldön. Az IMF új fő közgazdásza Gita Gopinath lesz a jövő évtől, az indiai származású közgazdásznő jelenleg a Harvard Egyetemen tanít nemzetközi tanulmányokat és közgazdaságtant. Gopinath kutatásai a makrogazdaságra és a nemzetközi pénzügyekre összpontosítanak, beleértve az árfolyamokat, a kereskedelmet, a tőkeáramlást, a termelékenységet és az adósságokat. Christine Lagarde, az IMF vezérigazgatója szerint Gita Gopinath a világ kiemelkedő közgazdászai közé tartozik. A női szerepek ugyan rengeteget változtak az évtizedek során, sok tekintetben a társadalom még nem jutott el odáig, hogy utolérje önmagát és a helyén kezelje a változásokat.

Például 78 százalék gondolja úgy ma Magyarországon, hogy a nők legfontosabb feladata az otthonról és a családról való gondoskodás az Európai Bizottság felmérése szerint.
Hozzá kell tenni ugyanakkor, folyamatos törekvéseket lehet látni arra vonatkozóan, hogy a nők minél fontos szerepeket töltsenek be.
  • Több felmérés is arra mutat például, hogy azok a cégek, ahol magasabb a női felsővezetők aránya, nagyobb bevételt könyvelnek el és kisebb arányban keverednek bírósági ügyekbe.
  • Kaliforniában például női kvótát vezetnek be a cégek az igazgatótanácsára nézve: a cél, hogy 2021-re már 40 százalékos legyen a női vezetők aránya. Az augusztusban megszavazott törvény alapján minden nyílt körű részvénytársaság igazgatótanácsába kötelező legalább egy nőt felvenni az év végéig.
  • A kaliforniai törvénynek egy norvég jogszabály szolgált mintául: a skandináv országban 2008 óta van érvényben a 40 százalékos női kvóta. A norvég példát később más európai országok is követték, emellett pedig sok európai cég önszorgalomból vezetett be hasonló kvótákat, amelyek hatására 2008 óta több országban 4-5-szörösére nevelkedett a női felsővezetők száma.
  • Ami Magyarországot illeti, a vezetési gyakorlatokban nincs különbség férfi és női vezetők, vagy X-, illetve Y-generációs vezetők között.
  • Amerikában tavaly több nő szerzett doktori fokozatot, mint férfi.
  • A világ egyik vezető pénzügyi indexszolgáltatója szerint azok a vállalatok, amelyek kevesebb nőt alkalmaznak saját kapacitásaikhoz mérten, limitálják a tehetségekhez való hozzáférésüket.
  • A női munkavállalókat magas számban alkalmazó cégek intelligens tehetségmenedzsment hozzáállást mutatnak. Ez a nemi egyenlőség mellett hozzájárul a produktivitáshoz és a gazdasági növekedéshez is.
  • A női vezetők szerepét a Bisnode Index of Women Influence – BIWI – segítségével lehet meghatározni. Európában itthon van a második legnagyobb befolyásuk a nőknek. Hazánkat a rangsorban Ausztria, Németország majd Lengyelország és Horvátország követte, míg a legutolsó helyen Csehország szerepelt.
  • A munkaerőpiacon jóval kisebb a küldetéstudat, ami a Harvard, a Princeton, és a Chicago Egyetem felmérései alapján inkább egyfajta védekezési mechanizmus a nők részéről, akik attól félnek, hogy a törekvéseik negatívan befolyásolják az emberi kapcsolataikat. Ezért alacsonyabb bérért, de ugyanolyan feltételek mellett vállalnák azt a munkát, amit a férfiak magasabb összegért végeznének
  • Más kutatások is támogatják azt az elképzelést, hogy a női cégvezetők jelenléte vagy hiánya tükrözi a cég általános hozzáállását a tehetségekhez. Azok a cégek, amelyek állandó női vezetőkkel rendelkezni a saját iparágukon belül a legmagasabb alkalmazotti termelékenységi növekedést produkálják más vizsgált csoporthoz képest.

SIKERSZTORIK
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Vagyonokat keresnek a topmenedzserek, de milyen áron?
Ez a munka hatalmas nyomással jár – ezt pedig a magánéletüket viseli meg.
Siker2018. dec 6.
Hogyan szerezte mesés vagyonát a Rockefeller család?
Mohó, pénzéhes kapitalista vagy egy üzleti zseni, aki a semmiből építette fel magát? Rockefeller nem volt jó képességű gyerek mégis a világ leggazdagabb embere lett – miközben egy valamire mindig kínosan ügyelt.
Siker2018. júl 29.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem figyelünk eléggé a beszélgető partnerünkre.
Siker2018. nov 30.
40 éves nőként hozott létre dollármilliárdos vállalkozást
Therese Tucker feláldozta nyugdíjkori megtakarításait, hitelkártyái teljes keretét és felvett lakására egy második jelzáloghitelt is. Súlyos kockázatot vállalt, de bejött.
Siker2019. jan 11.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.