Izraelben is felbukkant az omikron, ott is szigorítanak

Hírek2021. nov. 28.Növekedés.hu

Izrael 14 napra megtiltja a külföldiek belépését az országba, a helyeikre pedig karanténkötelezettséget ír elő.

Izrael 14 napra megtiltja a külföldiek belépését az országba, a tilalom a kabinet teljes jóváhagyását követően várhatóan vasárnap éjfélkor lép életbe. - írja a helyi médiára hivatkozva a BBC. 

Az ország eddig egy esetet erősített meg a potenciálisan fertőzőbb omikron-törzsből.

A nem izraeliekre vonatkozó beutazási tilalom mellett háromnapos kötelező karantént írnak elő minden beoltott izraeli állampolgár számára, hétnapos karantént pedig azoknak, akik nem kaptak védőoltást.

A kabinet engedélyezte a megerősített koronavírusos betegek megfigyelését az izraeli Shin Bet biztonsági ügynökség által is. Naftali Bennett miniszterelnök nyilatkozatában azt mondta, hogy telefonkövető technológiát fognak használni.

Az izraeli hatóságok már szombaton 50 afrikai nemzetet vettek fel az úgynevezett "vörös" listára. Az ezekből az országokból hazatérő minden izraeli állampolgárnak karanténba kell vonulnia a kormány által jóváhagyott szállodákban, és alá kell vetnie magát a Covid-tesztelésnek.

De már pénteken megtiltották a külföldiek belépését Izraelbe a legtöbb afrikai országból.

Az amerikai Johns Hopkins egyetem adatai szerint Izraelben a járvány kezdete óta több mint 1,3 millió Covid-fertőzést igazoltak, és több mint 8100-an haltak meg.