Január végéig várják a középiskolások jelentkezését az MCC képzésére

Hírek2022. jan. 24.Növekedés.hu

Január 30-ig várja a magyarországi és külhoni magyar diákok jelentkezését a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Középiskolás Programja. Az iskola mellett végezhető, ingyenes képzések során a diákok amellett, hogy tovább mélyíthetik tudásukat többek között a társadalomtudományok területén, olyan készségeiket is fejleszthetik, amelyek későbbi tanulmányaik és karrierjük során is hasznosak lehetnek. Az MCC Középiskolás Programja (KP) Magyarországon már 12 városban érhető el, de Erdélyben és Kárpátalján is várják a program iránt érdeklődőket.

A tehetséggondozó képzésről

A KP egy személyes képzésen alapuló program, amelyet jól kiegészítenek a négy- vagy nyolchetes rendszerben működő e-learning kurzusok. A kínált témák palettáján megtalálható többek között a modern kori történelem, a közgazdaságtan, a pszichológia, a jog, az irodalom, valamint egy magyar és angol nyelvű íráskészség-fejlesztő kurzus is. A diákok számára havonta kétszer, szombatonként személyes készségfejlesztő napot tartanak, amikor lehetőségük nyílik ismert szakértők által tartott előadásokon, különböző általános kommunikációs és érveléstechnikai, valamint tanulásmódszertani tréningeken részt venni. Az idei tanévtől az e-learning kurzusok mellett valamennyi képzési helyszínen elérhetők a személyes tanulási és közösségépítő alkalmak, heti rendszerességgel szakmai klubdélutánokat is szerveznek a diákoknak.

További újdonság, hogy szeptembertől elindultak az angol és német nyelvi kurzusok is, amelyeknek elsődleges célja az idegen nyelvi beszédkészség-fejlesztés.

Emellett már a Történelem/írás című, tudományos igényű történelmi dolgozat megírását támogató, új e-learning kurzus is elérhető a Középiskolás Programban résztvevők számára.

Cél: 4000 középiskolás nevelése, oktatása

A Középiskolás Program azoknak a magyar diákoknak szól, akik az iskolai oktatás keretein túl szeretnének művelődni és tanulni, valamint az érettségi és egyetemre való felkészülés során a lehető legtöbbet szeretnék kihozni magukból

- fogalmazott Szalai Zoltán, az MCC főigazgatója.

Az immáron több mint 25 éves Mathias Corvinus Collegium a Kárpát-medence legjelentősebb tehetséggondozó intézménye, amelynek Középiskolás Programja már több mint tizenöt éve működik sikeresen. 

A 2021 szeptemberében indult tanévet mintegy 2300 középiskolás diák kezdte meg az MCC-ben. 

A KP hazánkban a főváros mellett további 11 településen érhető el, például Győrben, Debrecenben, Szegeden, Szombathelyen és Szekszárdon. A 2013 óta Erdélyben is működő képzéseken több mint hatszáz erdélyi magyar tanuló vesz részt, de Felvidékről, a Vajdaságból és most már Kárpátaljáról is jelentkezhetnek középiskolások a programra. A résztvevők száma folyamatosan emelkedett az elmúlt években, ezt a trendet pedig a jövőben is szeretné folytatni az MCC, amely a következő években mintegy 4 ezer középiskolás részvételével számol a programban. Az MCC célja, hogy néhány éven belül 35 Kárpát-medencei településen, 10 000 diák tehetséggondozását valósítsa meg.

Információ

A jelentkezés pontos menetéről és magáról a programról további információ: https://kp.mcc.hu/

Az esetlegesen felmerülő kérdéseket az info@mcc.hu e-mail címre várják a program szervezői.