Jelenléti oktatást sürget az érettségire készülő osztályokban a Nemzeti Ifjúsági Tanács

Hírek2021. jan. 25.MTI

A Nemzeti Ifjúsági Tanács azt javasolja, hogy a középiskolai végzős évfolyamon tanulók érettségi vizsgáinak sikeressége érdekében - a határidők közelgő lejárta miatt - a digitális munkarendet váltsa fel a jelenléti oktatás, a pedagógusok, a diákok és hozzátartozóik egészségvédelmi szempontjainak maximális figyelembevételével.

A szervezet a 2019/2020-as tanév tavaszi félévében és a 2020/2021-es tanév téli szünetében országos felmérést készített a digitális oktatással, a járványhelyzet miatt átalakított érettségivel és annak lehetséges forgatókönyveivel kapcsolatban. Megkérdezésükre csaknem tízezren nyilvánították ki véleményüket.

Az MTI-hez hétfőn eljuttatott összegzésükben a jelenléti oktatás visszaállítása mellett kezdeményezik azt is, hogy az érettségi vizsgák lehetőségét a középiskola befejezése előtti (10-11.) évfolyamok vizsgázói számára is biztosítsák.

A köznevelésben tanuló több százezer diák érdekében a NIT azt kéri, hogy az érettségi vizsgák rendjét mielőbbi tisztázzák és rendezzék, és a kapcsolódó döntésekről a társadalmat széles körben tájékoztassák - írták.