Jelentősen csökkent Soros György vagyona

Hírek2019. jan 23.Növekedés.hu

Jelenleg is tart a davosi Világgazdasági Fórum. A globális üzleti elit legnagyobb találkozója. Az odajárók gazdagabbak, mint valaha. A 2008-as válság óta a legtöbben jelentősen növelni tudták vagyonukat. A Világgazdasági Fórum éves davosi találkozójára járó üzletemberek, cégvezetők vagyona jelentősen nőtt a 2008-as pénzügyi válság óta – számol be a Bloomberg saját elemzésére hivatkozva.

Az üzleti hírügynökség által megvizsgált egy tucatnyi, a 2009-es davosi találkozón jelen lévő cégvezető vagyona összesen 175 milliárd dollárral nőtt meg mostanra. 
A 12 üzletember listáján többek között Mark Zuckerberg, Bill Gates, Rupert Murdoch vagy Soros György neve is szerepel. A 12 üzletember közül legnagyobb mértékben Marck Zuckerberg gazdagodott meg az elmúlt 10 évben.
A Facebook alapító-vezérigazgatójának vagyona közel húszszorosára nőtt: 2009-ben még csak 3 milliárd dollárral rendelkezett, ma már pedig közel 60 milliárddal. 
Igaz, a Facebook robbanásszerű fejlődése 2009 után indult be. Marc Benioff, a Salesforce elnöke sem panaszkodhat. A 2009-ben még csak 0,7 milliárd dollárt kitevő vagyona mára több mint kilencszeresére nőtt. Rajtuk kívül még Rupert Murdoch médiamágnásnak, illetve Stephen Schwarzmannak, a Blackstone alapító elnök-vezérigazgatójának a vagyona nőtt meg kiugróan, közel hatszorosára. Soros Györgyöt kivéve – akinek személyes vagyona 11 milliárd dollárral csökkent, miután az elmúlt években 18 milliárd dollárt a Nyílt Társadalom Alapítványoknak adományozott – a lista összes szereplőjének legalább közel megkétszereződött a vagyona az elmúlt évtizedben.   
A UBS és a PwC elemzése szerint a világ dollármilliárdosainak vagyona a 2009-es 3400 milliárd dollárról 2017-re 8900 milliárd dollárra nőtt. 
A pénzügyi krízis, majd az azt követő gazdasági válság ellen bevezetett jegybanki intézkedések, a rekord alacsony kamatok, illetve a kötvényvásárlási programok elősegítették a szupergazdagok vagyonának gyarapodását azzal, hogy ezek az intézkedések felhajtották a részvények és egyéb eszközök árait.

SIKERSZTORIK
Így dolgozhatsz produktívan otthonról! 10 szuper tipp a home office-hoz
Sokan irigykednek azokra, akik megtehetik, hogy otthonról dolgoznak. A home office azonban nem mindenkinek megy egyszerűen.
HR2019. jan 28.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Reméljük, hogy nem téved a Microsoft egykori alapítója.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.