Jól ismert cápa cégébe fektet a Széchenyi Alapok

Hírek2020. okt. 5.Növekedés.hu

A Széchenyi Alapok 260 millió forinttal szállt be Moldován András, népszerű startup befektető „cápa” agrárinformatikai rendszerfejlesztő cégébe.  Az Animalsoft Kft. a Livestocker precíziós állattenyésztési szoftver platformját fejleszti tovább az összegből.

A Széchenyi Alapok befektetése nyomán a globális COVID-19 korlátozások ellenére is nagyságrendekkel gyorsult a Livestocker piacra lépési stratégiájának megvalósítása. 

Mostanra Magyarországon minden negyedik sertés a Livestocker-ből kerül értékesítésre. A hazai értékesítés során meghatározó piaci szereplőkkel sikerült megállapodni.

A Széchenyi 2020 keretében megjelent állattartó telep fejlesztési pályázat szintén jó lehetőséget jelent a Livestocker számára. Már eddig több jelentős összegű árajánlatot adott a cég ennek a pályázatnak a keretében.

Az utazási korlátozások miatt a külföldi piacokra való kijutás nehézkessé vált, ennek ellenére az Animalsoft megállapodott az első holland sertéstartóval és elindította a szoftver bevezetését. További előkészítő tárgyalásokat folytatnak Abu Dhabi, Pakisztán és Indonézia baromfitartó és takarmánygyártó vállalataival és fejlesztik az online értékesítéshez és magas szintű tanácsadáshoz szükséges felületeket.

A Széchenyi Alapok eddigi működése során mintegy 120 befektetést hajtott végre. Az Animalsoft által fejlesztett Livestocker szoftver egyszerre egy vállalatirányítási rendszer (ERP) és a rendelkezésre álló adatok elemzésével meghatározó része a sikeres döntés előkészítésnek, a hatékonyságnövelésnek és az üzletfejlesztésnek, a naprakész és releváns kimutatásain keresztül. Az üzleti információk minden folyamatra kiterjedő beszerzése, tárolása, feldolgozása és felhasználása lehetővé teszi a vállalat teljes körű, gyors, fókuszált és hatékony irányítását, online.

A Livestocker képes a vásárlási és teljesítési szokások nyomon követésére, az értékesítés adott vevő igényeihez igazítására, és partnerspecifikus elszámolások, pénzügyi értesítők kezelésére és automatikus elküldésére.

A Livestocker adatbeviteli applikációval mobiltelefonról is működik on- és offline egyaránt, valamint alkalmas QR kód alapú állat és ügylet azonosításra.

A Széchenyi Alapok 2011 ót a hazai kis- és középvállalkozások vezető tőkefinanszírozó partnere. Az SZTA ma már hat alapot kezel és a jelenlegi befektetési programjain keresztül közel 103 milliárd forint tőkekerettel gazdálkodik. A Széchenyi Alapok 100 százalékos állami tulajdonban lévő gazdasági társaság, amelynek megbízott vagyonkezelője a Pénzügyminisztérium.