Karácsonyi biztonsági tanácsok az MKB Banktól

Hírek2019. dec. 10.Növekedés.hu

A karácsonyi időszak rendszeres velejárója a vásárlási limitek megemelése, a bankkártyahasználat és az utalási tranzakciók számának jelentős növekedése. Az MKB Bank öt fontos fontos biztonsági teendőre hívja fel a figyelmet.

  1. Folyamatosan kövesse figyelemmel számlájának online egyenlegét! Ezt legkönnyebben úgy teheti meg, ha SMS értesítést kér a számlán történő pénzmozgásról vagy az MKB Mobilbank alkalmazásban figyelemmel kíséri az egyenleget.
  2. Csak az indokolt mértékű bankkártyalimitet állítsa be. Amennyiben a magasabbra állított limitre már nincs szüksége, ne felejtse el azt visszaállítani az alacsonyabb összegre. Lakossági ügyfelek az MKB Mobilbank alkalmazásban is módosíthatják a kártyalimitet.
  3. A különböző internetes honlapokon és közösségi oldalakon megjelenő – bankkártyaadatokat kérő – nyereményjátékokkal kapcsolatban legyen a szükséges mértékben bizalmatlan.
  4. Internetbanki műveletek előtt minden esetben győződjön meg arról, hogy valóban az MKB NetBankár oldalán jár. Az MKB Bank oldalán a böngésző címsora zöld színre vált és a címsorban megjelenik az „MKB Bank Nyrt. [HU]" felirat.
  5. Ha a NetBankár belépési adatok megváltoztatására vonatkozó üzenetet kap, annak semmilyen körülmények között ne tegyen eleget, hiszen az MKB Bank sosem küld ilyen tartalmú üzenetet.

Amennyiben olyan tranzakciót észlel, amelyet nem ön kezdeményezett vagy bankkártya és/vagy NetBankár belépőadatait illetéktelenek részére adta meg, azonnal hívja az MKB Lakossági TeleBANKárt a 06 (80) 333-660 vagy az MKB Vállalati TeleBANKárt 06 (80) 333-770 számon.