Kiválósági ösztöndíjasok győzelme a IX. Országos Controlling Esettanulmányoldó Versenyen

Hírek2019. dec. 10.Növekedés.hu

A kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetemen tanuló, Pallas Athéné Kiválósági Ösztöndíjjal kitüntetett hallgatók csapatának győzelmével zárult a Budapesti Gazdasági Egyetem által menedzsment és pénzügyi témában szervezett gyakorlati jellegű IX. Országos Controlling Esettanulmányoldó Verseny (OCEV). A hallgatók (Costiniuc Norbert-Dániel, Deák Péter, Fábián István és Vojkuj Csongor) 2019. júniusában vehették át a 10 hónapra szóló kiválósági ösztöndíjat a PADE Alapítványtól.

2019. november 23-25. között került megrendezésre a IX. Országos Controlling Esettanulmányoldó Verseny (OCEV), a Budapesti Gazdasági Egyetem és a Lámfalussy Sándor Szakkollégium szervezésében.

A verseny idei témáját az OTP Bank Csoport adta, a csapatoknak 22 óra állt a rendelkezésükre, hogy két vállalatértékelési modellel (Benchmark és DDM) megindokolják, Horvátországban vagy inkább Csehországban érdemes tovább terjeszkednie az OTP-nek.

Döntésüket érzékenységvizsgálattal, az egyszeri költségek beazonosításával, kockázatelemzéssel és a hosszútávú stratégia kidolgozásával kellett indokolniuk.

A Babes–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézetét a „Synergy Consulting” néven induló csapat képviselte, melynek tagjai: Costiniuc Norbert-Dániel (Vállalkozásmenedzsment mesteri, I. év), Deák Péter (Vállalkozásmenedzsment mesteri, I. év), Fábián István (Vállalkozásmenedzsment mesteri, II. év) és Vojkuj Csongor (Vállalati pénzügyi menedzsment mesteri, I. év). A felkészítő tanárok dr. Györfy Lehel, dr. Szász Levente és dr. Rácz Béla voltak.

A résztvevő csapatokat három csoportra osztották, a döntőbe minden csoport első helyezettje és a legjobb második csapat jutott. A kolozsvári csapat az elődöntős csoport megnyerésével kvalifikálta magát a döntőbe, ahol egy kilenc főt számláló, vállalati szakemberekből álló zsűrinek mutatták be megoldásukat.

Ösztöndíjasaink kiváló munkáját mi sem igazolhatja jobban, mint hogy a zsűri 9 tagjából 8 a Synergy Consulting csapatát javasolta a rangsor élére.

A verseny hivatalos végeredménye:

  1. díj: Babeș-Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár
  2. díj: Miskolci Egyetem
  3. díj: Szent István Egyetem, Budapest

Gratulálunk ösztöndíjasainknak és felkészítő tanáraiknak!